• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

09.12.2020

13:37

ČARAPANI DO BUDŽETA BROJE SITNO: Posle javne rasprave, svoje sugestije daće i GRAĐANI KRUŠEVCA

Vesti

ČARAPANI DO BUDŽETA BROJE SITNO: Posle javne rasprave, svoje sugestije daće i GRAĐANI KRUŠEVCA

Podeli vest

Pred Kruševljanima su preostala jaš dva dana da se u javnoj raspravi izjasne o budžetu Grada Kruševca i planiranim investicijama za narednu godinu.

Posle javne rasprave, u okviru koje gradjani do 11. decembra, mogu davati sugestije u
skladu sa realnim potrebama, uslediće javna tribina, koja će biti održana, najverovatnije, onlajn.

Očekuje se da gradski budžet, u narednoj godini bude oko 4,5 milijarde dinara, izjavila je za regionalnu RTK gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Foto: R.B.

 

Donošenje budžeta, kapitalni zadatak Gradske uprave, za 51 mesnu zajednicu i 101 naseljeno mesto Grada Kruševca, u skladu sa zakonskim okvirom, projektuje se u skladu sa potrebama građana, koji do 11. decembra – u okviru javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu za 2021. godinu, koja je na Gradskom sajtu od 27. novembra – mogu iskazati svoje potrebe i dati sugestije. Sledi javna rasprava, koja će biti održana u skladu sa merama zaštite od kovida, najverovatnije onlajn, kao i odlučivanje na sednicama Gradskog veća i Skupštine grada, 17. odnosno 24. ili 25. decembra.

Foto: R.B.

 

- Očekujem da je najrealnije da budžet za 2021. godinu bude oko 4,5 milijarde dinara-rekla je u izjavi za RTK gradonačelnica Grada Kruševca Jasmina Palurović i najavila nastavak radova na rekonstrukciji Trga Kosovskih junaka, asfaltiranje ulica po prioritetima, radove na seoskim vodovodima, uređenje ulica na lokaciji Starog Aerodroma, rekonstrukciju škola i vrtića i praćenje konkursa radi projektnog finansiranja, uz podršku raznih ministarstava, u partnerstvu sa Gradom.

Najveće kapitalne investicije grada biće nastavljene i iduće godine. Završetak rekonstrukcije centra očekuje se do Vidovdana. Neizvesno je kako će izgledati proslava 650 godina Grada Kruševca, na Vidovdan 2021. godine, ali je izvesno da će proslava ovog velikog jubileja biti svečana i na ponos svih Kruševljana-izjavila je gradonačelnica Jasmina Palurović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set