• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

10.12.2020

16:40

PRELOMILE VLASTI U BORU: Umesto za doček Nove godine, novac će dati medicinarima u kovid sistemu!

Vesti

PRELOMILE VLASTI U BORU: Umesto za doček Nove godine, novac će dati medicinarima u kovid sistemu!

Podeli vest

Ove godine u gradu rudara Boru, gradske vlasti i ne razmišljaju o organizovanom Dočeku Nove godine na gradskom Trgu koji je ranije uvek bio jedan od najspektakularnijih u Srbiji.

Trenutna aktelna epidemiološka situacija u ovom momentu nimalo nije jednostavna s obzirom na svakodnevno povećanje broja inficiranih građana na koronairus, pa je u fokusu razmišljanja nadležnih u lokalnoj samoupravi pronalaženje načina kako da se pandemija kao trenutno najveći problem suzbije, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

,,Mi smo vrlo odgovorni ljudi, svesni svega što je zadesilo našu Opštinu kao i čitavu Srbiju sa virusom COVID 19 , sa kojim se najviše bore naši zdravstveni radnici.

Zato smo i odlučili da ove godine neće biti dočeka Nove 2021. godine na Trgu organizovanog sredstvima iz budžeta Opštine, već intenzivno radimo na pronalazenje modela kako ovaj novac da usmerimo na pravu adresu.

A to su naši medicinski radnici u kovid sistemu, lekari, medicinske sestre, koji su to svakako zaslužili svojim požrtvovanim radom i nesebičnim zalaganjem da pomognu svakom grđaninu. Ovo bi bila jedna simbolična vrsta pomoći kao stimulacija i zahvalnost za sve što su do sada učinili i čine i dalje za svoje sugrađane.

Kao odgovorna lokalna samouprava radimo na pronalaženju načina da usmeravanje novca za ove potrebe svakako bude u zakonskim okvirima, istakao je predsedniik Opštine Bor Aleksandar Milikić i podsetio da će se za ove namene iz gadske kase izdvojiti 2 miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set