• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

11.12.2020

12:06

ZA ĐAKE U KRVAVCIMA NEMA ZIME: U seoskoj školi rešen problem grejanja, UČENIKE OČEKUJU TOPLE UČIONICE

Vesti

ZA ĐAKE U KRVAVCIMA NEMA ZIME: U seoskoj školi rešen problem grejanja, UČENIKE OČEKUJU TOPLE UČIONICE

Podeli vest

U isturenom odeljenju osnovne škole „Aleksa Dejović” u Кrvavcima 147 učenika će ponovo sedeti u toplim učionicima, naravno, čim dozvole uslovi zbog epidemije. Završeni su radovi na zameni kotla koji je nedavno usled havarije prestao sa radom.

Bilo je pokušala da se problem grejanja reši starim kotlom, ali su napori bili bezuspešni, pa su zajedničkim naporima Grada Užica, rukovodstva škole i roditelja rešili dugogodišnji problem.

- Vrednost novog kotla je 650 hiljada dinara, dok će celokupni radovi vezani za postavku kotla i razvod svih cevi, priključenje kotla na grejna tela iznositi oko 1,2 miliona dinara. Svakako da nam nije cilj da zatvaramo škole, naprotiv pokušaćemo da u periodu koji je pred nama oživimo još veći broj škola u seoskim sredinama.

Foto: Z.G.

 

Ovu školu je potrebno renovirati, ušla je u projekat energetske efikasnosti koji se finansira od strane Vlade Švajcarske, tender je završen i nakon svih procedura od strane Švajcarske Vlade i Ministarstva rudarstva i energetike očekujemo da krajem januara bude potpisan ugovor, a da radovi vezani za energetsku efikasnost na školi počnu početkom marta – rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Direktorka škole Irena Drndarević je rekla da su deca, dok su išla u školu, imala obezbeđen prevoz učenika od Zlakuse do matične škole u Sevojnu u oba pravca.

- Školu u Krvavcima pohađaju deca iz Кrvavaca, Potočanja, Zlakuse, Gorjana, Potpeća, ukupno njih 147, a samo u petom razredu ima 29 učenika – rekla je direktorka Drndarević.

Foto: Z.G.

Direktorka škole Irena Drndarević

I roditelji su dali veliki doprinos u akciji da se što pre obezbedi grejanje u školi. Oni su se organizovali, čistili i iznosili stari kotao kako bi se novi mogao staviti u upotrebu. Sopstvenim sredstvima roditelji su proširili ulaz, uradili ulazna vrata na kotlarnici. Nekoliko desetina roditelja su svakodnevno svoje slobodno vreme koristili da pomognu školi da što pre završi radove u kotlarnici.

Borko Pavić, predstavnik roditelja, rekao je da je osnovna škola u Кrvavcima vrlo bitan centar za opstanak ljudi na selu, tj. ovih pet sela iz kojih deca idu u ovu školu.

Foto: Z.G.

Borko Pavić

- Zabrinutost roditelja je rešena postavljanjem novog kotla, zahvaljujući koordinaciji Grada Užica, rukovodstva škole i predstavnika roditelja koji su se uključili da bi se što pre postavio novi kotao, kako bi škola dobila kvalitetno grejanja.

Očekujemo da će se na proleće završiti projekat energetske efikasnosti, čime će se trajno rešiti problem škole – rekao je Pavić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set