• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

29.12.2020

16:04

ZASVETLELA BAJKA U BANATSKOM VELIKOM SELU: Svi su se složili, najlepše je Brankino MALO NOVOGODIŠNJE CARSTVO/FOTO/VIDEO/

Vesti

ZASVETLELA BAJKA U BANATSKOM VELIKOM SELU: Svi su se složili, najlepše je Brankino MALO NOVOGODIŠNJE CARSTVO/FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Branka Karanović iz Banatskog Velikog Sela, najlepše je ukrasila terasu i dom, prema mišljenju Odseka za poslove razvoja grada Kikinde. Na konkurs za najlepše ukrašen prozor, terasu i dvorište javilo se 27 Kikinđana

Kikindski prozori, terase i dvorišta bljesnuli su najlepšim sjajem pred novogodišnje i božićne praznike.

Zato ne čudi što je za prvi konkurs Odseka za poslove razvoja grada Kikinde za izbor najlepše ukrašenog doma, u tri kategorije, vladalo veliko interesovanje. Žiriju nije bilo lako da u velikoj konkurenciji izabere najlepše, a terasa i dom Branke Karanović posebno su se izdvojili, jer je pojedine ukrase sama pravila.

Foto: V.N.

 

-Zadnjih deset godina ukrašavam ceo dom, a posebno terasu i dvorište. Neke novogodišnje ukrase sa suprugom pravim od stiropora, kao što je Sneško Belić, Deda Mraz, tri pingvina i kamin,koji našao mesto u dnevnom boravku. Tu su i medvedići na terasi kako čitaju knjigu-nabraja Branka u blještavom šarenilu ukrasa i boja, a pored muža u aranžiranju i ukrašavanju pomaže joj i ćerka od 4 godine.

Maštovito okićenim i uređenim životnim prostorom , stanovnici na severu Banta pokazali su da nisu klonuli duhom u vremenu pandemije. Naprotiv, kao da su se ljubav, mašta i trud pojačali da prkose teškim vremenima.

Foto: V.N.

 

-Svi prijavljeni učesnici potrudili su se da u ovom vremenu iskušenja koje nas je zadesilo pruže i pokažu radost praznika. Cilj nam je bio da uradimo nešto što do sada nismo i ispostavilo se da je to bila dobra ideja, jer je vladalo veliko interesovanje. Vidi se da Kikinđani uživaju u ukrašavanju svojih domova, bilo je puno lepih ideja, uloženog truda i ljubavi. Svaka kuća odiše pozitivnom energijom, harmonijom i ljubavlju, a u selima je bilo sjajnih ideja i kod onih koji se nisu prijavili na konkurs.

Foto: V.N.

 

Bilo nam je teško da odaberemo pobednika, pa smo gledali celokupni utisak, ideje i koliko truda je uloženo u ukrašavanje. Primetili smo i da građani svojom rukom prave divne ukrase, pa sledeće godine nameravamo da u konkurs uvrstimo i tu kategoriju. Ovo je samo početak, a korona nas je navela da razmišljamo u tom pravcu-kaže Marijana Mirkov iz Odseka za poslove razvoja grada.

U kategoriji najlepše ukrašen prozor, nagrađeni su: Dijana Ikić (Banatsko Veliko Selo), Branislava Krstin i Vladimir Radonić iz Kikinde. Najlepše ukrašenu terasu, posle Branke, imaju Slađana Perić i Tomislav Mandić iz Kikinde.

Foto: V.N.

 

U izboru za najlepše uređeno dvorište pobednik je mokrinčanka Nera Kovačev, a iz istog mesta i Snežana Novakov . Treće mesto pripalo je Ljiljani Tadić iz Nakova. Svi učesnici konkursa dobili su zahvalice, a pobednici će biti prikladno nagrađeni.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set