• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

12.01.2021

16:49

TEŠKO STANJE U BUJANOVCU I DELU VRANJA: Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je JEDINA MOGUĆA ODLUKA

Vesti

TEŠKO STANJE U BUJANOVCU I DELU VRANJA: Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je JEDINA MOGUĆA ODLUKA

Podeli vest

Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac, na drugom vanrednom sastanku, nakon analize stanja na terenu i štete nastale u jučerašnjim poplavama, doneo je odluku da se proglasi vanredna situacija.

Na ovom sastanku je poručeno da su štete razmatrane i hitno treba saopštiti nadležnim centralnim i lokalnim organima da budu u punoj pripravnosti.

U ovoj situaciji, kako je rečeno, potrebna je i pomoć Crvenog krsta, kao i Veterinarske stanice za dezinfekciju terena i isporuku pomoći.

Takođe, vodosnabdevanje je prekinuto u tri sela, Lučanu, Turija I Trnovac, zbog poplavljenih bunara. Kako je najavljeno, do srede u podne ova naselja će imati vodu za piće.

Foto: S.T.

 

Štab je takođe naredio komisiji da odmah počne sa procenom štete, koju su poplave prouzrokovale. Od građana se očekuje da obavezno da što pre prijave štetu, kako bi komisija to procenila i kako bi im to bilo nadoknađeno.

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradona;elnik Vranja Slobodan Milenković, izvršena je analiza stanja na područjima ugroženim od poplava i klizišta.

Konstantovano je da je vodostaj na vodama 1. i 2. reda i dalje u porastu i da preti opasnost od daljih izlivanja, što može dovesti do daljeg ugrožavanja stambenih objekata u naseljima sa jedne i druge strane reka Južna Morava i Veternica, kao i njihovih pritoka, putne infrastrukture, poljoprivrednih površina, mostova i železničke pruge.

Foto: S.T.

 

Takođe, donet je zaključak da Gradsko veće formira komisije za evidentiranje štete na poplavljenim područjima i to: komisiju za evidentiranje štete na infrastrukturi, na porodično-stambenim i drugim objektima i za evidentiranje štete na poljoprivrednom zemljištu.

Oblast Poljanice kod Vranja, koja obuhvata 22 sela, već treći dan je bez struje. Kako kažu meštani Vlasa, centralnog sela na ovom području, bez struje su ostali u nedelju uveče, u toku obilnih padavina kiše i snega.

- Kvar je nastao na mreži u selu Urmanica, za čije održavanje su nadležni ljudi iz ispostave Elektrodistribucije u Vladičinom Hanu.

Foto: S.T.

 

U dva dana bez struje, život se odvija veoma otežano. Nema interneta, signala za mobilne mreže, a ne radi ni pogon “Jumka”. Lekari ne mogu da prepisuju lekove, a hrana u zamrzivačima počela je da se otapa – kaže Novica Cvetković, laborant u Domu zdravlja u Vlasu.

U Vladičinom Hnau, ona je na snazi od juče i otklanjaju se posledice poplava, naročito u moravskim selima. Zbog zamućenja Masuričke reke u Surdulici je otežano vodosnabdevanje. Bez vode je i kovid bolnica, koja je neko vreme bila i bez struje, ali po rečima nadležnih u ovom mestu, ulažu se maksimalni napori da se bolnici što pre obezbedi voda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set