• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.01.2021

08:09

DANAS ŠOK TEMPERATURE! U ponedeljak preokret, a evo šta nas čeka do kraja januara

Vesti

DANAS ŠOK TEMPERATURE! U ponedeljak preokret, a evo šta nas čeka do kraja januara

Podeli vest

U Srbiji će danas biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad poroseka, do 19 stepeni, saopštio je RHMZ.

Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U Timočkoj Krajini tokom celog dana oblacno sa sipećom kišom.

Do 19 stepeni


U predelima ispod 1500 m n.v. dalje topljenje snega. Najniža temperatura od -1 do 11, najviša od 12 do 19 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne mogućnost slabe kiše. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temeperatura oko 10, najviša oko 15 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 30. januara, u nedelju promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i veoma toplo vreme sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1500 m nadmorske visine.

Foto: Tanjug

Snega neće biti do kraja januara



U košavskom području i na planinama, u nedelju posle podne, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

U toku noći od nedelje na ponedeljak i u ponedeljak naoblačenje sa kišom i padom temperature koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije.

Do 10 cm snega

U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, a u ponedeljak posle podne prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare. Do kraja perioda oblačno, mestimično sa snegom i hladno, u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača (od 2 do 10 cm), a na planinama uz povećanje za novih 15 do 20 cm.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set