• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

26.01.2021

17:14

SLAVLJE U GRAČANICI! Ključevi od nove kuće za porodicu Mirić, u rekonstruisanom naselju "Bergen" krov nad glavom dobiće 21 porodica/FOTO/

Vesti

SLAVLJE U GRAČANICI! Ključevi od nove kuće za porodicu Mirić, u rekonstruisanom naselju "Bergen" krov nad glavom dobiće 21 porodica/FOTO/

Podeli vest

Predsednik Srpske liste i potpredsednik Vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i poslanik tzv Skupštine Kosova Igor Simić posetili su opštinu Gračanica gde su porodici Mirić uručili ključeve nove kuće. Nakon toga obišli su radove na rekonstrukciji naselja „Bergen“, gde će se uskoro useliti 21 porodica.

Sa Rakićem, Jevtićem i Simićem razgovarali su gradonačelnik Srđan Popović i direktor lokalne administracije Igor Aritonović, kao i poslanik u tzv kosovskoj Skupštini Ljubinko Karadžić.


Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović kazao je da Srpska lista ima jasnu politiku, „da brine o svakom stanovniku i svakoj porodici“.

Foto: Opština Gračanica

 


- Obišli smo jednu porodicu u Gračanici i naselje u kojem će se uskoro useliti 21 porodica. Stvoreni su im veoma dobri uslovi. Sve ono što smo do sada radili i gradili, bilo da su obdaništa, stambene jedinice, putevi, govori o tome da ćemo i u buduće raditi na opstanku i ostanku našeg naroda ovde, kazao je Popović.


Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kazao je da će pomoć i podrška porodicama na KIM, pored svih izazova, biti prioritet u budućem periodu.

Foto: Opština Gračanica

 


- Porodica Mirić i mnoge druge porodice, kao i ovo naselje ovde deo su naših aktivnosti u vreme kada je zaista bilo teško da se određeni projekti implementiraju. Godina za nama bila je puna izazova. Pored izazova po javno zdravlje, imali smo i druge sa kojima se i danas suočavamo u političkom i drugom smislu, kazao je Jevtić.


Rekonstrukcija stanova i zgrada u naselju Bergen u Ugljaru finansira Kancelarija EU, projekat implementira Danski savet za izbeglice, a sufinansira Ministarstvo za zajednice i povratak. 


Ceo projekat prema rečima ministra Jevtića vredan je 215 hiljada evra, a u nove stanove porodice bi trebalo da se usele do proleća. Kako je ranije predstavljeno stanovnicima Bergena, kompletna rekonstrucija zgrada podrazumeva zamenu krova, stolarije, podova, izolacije, drenaže, instalaciju nove električne linije i vodovodne mreže, parterno uređenje i uvođenje javne rasvete.

Foto: Opština Gračanica

 


- Mislim da smo uradili veliku stvar. Ovo je deo projekta koji imamo širom Kosova, a to je zatvaranje kolektinvih centara. Slične projekte implementiraćemo u Zvečanu, Leposaviću i svuda tamo gde postoji makar jedna porodica koja se iz nekog razloga još uvek nalazi u nekom vidu smeštaja koji nije dostojan života.

Na teritoriji opštine Gračanica za protekle dve godine izgradili smo oko 60 novih kuća, imamo porodice kojima ćemo kuće završiti do proleća, a u 2021. godini nastavićemo da gradimo još kuća i stanova, kazao je Jevtić ističući da će Srpska lista nastaviti sa jasnom politikom i da će uvek biti tu da rešava probleme porodica. 

 

Maksimalna podrška građanima


- Srećan sam što je porodica Mirić dobila novi dom i što će se 21 porodica useliti u nove stanove, međutim, tužan sam što su opštinu Gračanica pogodile poplave. Voda se još nije povukla, a tamo gde jeste ostale su posledice.

Foto: Opština Gračanica

 

Pored sredstava koje je obzebedilo Ministarstvo za zajednice i povratak, pomoć i sredstva obezbedili su i Vlada Srbije, Kancelarija za KiM, tako da će ljudi imati maksimalnu podršku, svu štetu koju su pretrpeli biće im nadonađena. Nastavićemo da se borimo za svaku porodicu, a pored infrastrukturnih projekata, borićemo se i za nova radna mesta, kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

 

Rešila sam najveći problem


- Presrećni smo, jer posle deset godina privatnog stanovanja konačno imamo svoj krov nad glavom. Mogu vam reći da nije uopšte lako biti podstanar, jer sam samohrani roditelj, čija čerkica ima zdravstvene probleme. Zahvalna sam na tome što su baš nama ovaj sagradili ovaj dom, rekla je Julija Mirić kojoj su uručeni ključevi stana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set