• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

26.01.2021

13:57

AMBASADORI UŽIVALI U VOŽNJI GONDOLOM: Diplomate Egipta i Češke republike sa porodicama PROBALI NOVU ATRAKCIJU ZLATIBORA

Vesti

AMBASADORI UŽIVALI U VOŽNJI GONDOLOM: Diplomate Egipta i Češke republike sa porodicama PROBALI NOVU ATRAKCIJU ZLATIBORA

Podeli vest

Zlatibor i najnoviju atrakciju „Gold Gondolu“ na ovoj planini posetili su ambasador Egipta Amr Alguvejli i ambasador Češke republike Tomaš Kuhta u Beogradu.

Ambasadri su pored vožnje gondolom boravili na ski-centru Tornik, dok je Turistička organizacija Zlatibor organizovala izlete do Stopića pećine i gostiljskih vodopada.

Foto: To Zlatibor

 

 

- Srbija poseduje izvrsne potencijale za turizam i veoma je hrabro nastaviti ulaganja u ovim vremenima pandemije. Vreme koje nam dolazi potraživaće nove ideje za oporavak svih grana privrede, a posebno turizma i zato bismo trebali zajedno razmatrati nove modele dodatnog aktiviranja u ovom sektoru – rekao je gospodin Kuhta kome je tokom obilaska Stopića pećine prezentovan značaj čeških speleologa, koji su jedini uspeli da istraže pećinu od ulaza do ponora trnavskog potoka i po čijim je nacrtima iz osamdesetih godina nastavljeno dalje istraživanje i
uređenje Stopića pećine.

Foto: To Zlatibor

 

I ambasador Egipta je bio pun utisaka sa prelepe planine.

- Egipat i Srbija imaju tradicionalno iskrene i prijateljske odnose. Prošle godine Egipat je po prvi put učestvovao na sajmu turizma kao država partner i nastaviće da ostvaruje ambiciozne planove kada je ekspanzija turizma u pitanju.

Foto: To Zlatibor

 

Srećan sam što smo uspeli da prenesemo poruku da Srbiju od mora avionom deli gotovo isto vreme koliko do skijanja na Zlatiboru automobilom – izjavio je ambasador Alguvejli i podsetio na ostvarenu komunikaciju i predloge saradnje egipatskih investitora sa opštinom Čajetina u oblasti zdravstvene nege koja uključuje centar Čigotu i slične specijalizovane wellness centre na Sinaju.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set