• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

05.02.2021

18:09

SVAĐA BELIH MANTILA! Optužili upravnika bolnice da nije nosio masku na radnom mestu, on tvrdi da su optužbe kolega netačne!

Vesti

SVAĐA BELIH MANTILA! Optužili upravnika bolnice da nije nosio masku na radnom mestu, on tvrdi da su optužbe kolega netačne!

Podeli vest

Grupa od 37 lekara specijalista zatražila je danas od državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Mirasada Đerleka da smeni upravnila Opšte bolnice u Novom Pazaru Alana Kurpejovića, kojeg su optužili da je konstantno kršio epidemiološke mere tokom rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi

Specijalisti su Đerleku poslali pismo u kojem tvrde da je Kurpejović u junu i julu prošle godine odbijao da nosi zaštitnu masku i drugu opremu i da je sve vreme kod kolega agitovao da je ne koriste.

- Đerlek je povodom smene načelnice jednog odeljenja GAK u Beogradu Snežane Rakić izjavio da svako ko je kršio epidemiološke mere mora da bude sankcionisan, a Kurpejović obavlja istu, ničim zasluženu funkciju. On je operativno bio zadužen za sprovođenje mera, a sve vreme je agitovao da se ne nosi zaštitna oprema i da svi treba da se zarazimo da bi dobili imunitet, navodi 37 lekara specijalista iz Novog Pazara.

Oni dalje tvrde da Kurpejović nije nosio zaštitnu opremu sve dok se i sam nije zarazio i da je dolazio u zelenu zonu, na Odeljenje ortopedije, da prima terpiju čime je, navode njegove kolege, pacijente i zaposlene izložio opasnosti od infekcije.

- Doktor Kurpejović je najbliži saradnik direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, koji je morao biti upoznat sa ovako teškim narušavanjem epidemioloških mera, ali nije sankcionisan i suspendovan. Od Vas doktore Đerlek tražimo da učinite obećano, da sankcionišete svakoga ko krši epidemiološke mere, pišu lekari.

Oni u pismu navode da duše onih koji su “pokopani u limenim sanducima na grobljima kod Petrove crkve, kao i na Gazilaru i Velikom groblju, neće imati smiraja dok odgovorni ne budu snakcionisani”.

- Mi preživali moramo makar da smirimo savest, jer smo bili gotovo nemi svedoci nedostojnog umiranja, navode novopazarski specijalisti koji su ranije zatražili smenu uprave Opšte bolnice u Novom Pazaru.

S druge strane, Upravnik Opšte bolnice u Novom Pazaru, ortoped Alan Kurpejović demantovao je navode svojih kolega. On je za A1 rekao da su njihove optužbe netačne i da se uvek pridržavao epidemioloških mera. Dodaje da zbog "optužbi kolega ima gorak ukus u ustima."

- Da je tačno to što oni govore, onda bi zarazio sve kolege sa ortopedije, svoju porodicu, svoje pacijente, ali se to nije dogodilo. Niko u mojoj porodici nije bio bolestan. Zarazio sam se dok sam unosio boce kiseonika, kako bi se pomoglo ljudima, kaže Kurpejović.

On je rekao da je u junu osetio simptome i da se odmah povukao sa posla. Tvrdi da nije radio ni u julu prošle godine.

- Znam da su pojedine kolege koje su navele da sam primao infuzije na ortopediji i krio simptome, ustvari upravo to radile. Ali, neću da se koristim njihovim metodama, neću da blatim kolege, kazao je upravnik Opšte bolnice u Novom Pazaru Alan Kurpejović, koji, inače, u ovom gradu važi za vrsnog lekara. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set