• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

08.02.2021

19:02

USRED ZIME, LALE ĆE DA SE BRČKAJU! Posle četiri decenije u Kikindi rekonstruisani zatvoreni bazeni, NA RADOST PLIVAČA I VATERPOLISTA!

Vesti

USRED ZIME, LALE ĆE DA SE BRČKAJU! Posle četiri decenije u Kikindi rekonstruisani zatvoreni bazeni, NA RADOST PLIVAČA I VATERPOLISTA!

Podeli vest

Kikinda je posle 40 godina sanirala dva zatvorena bazena, predstoji potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture

Posle 2,5 meseca rekonstrukcije, zatvoreni bazeni Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi spremni su da od sutra prime prve korisnike, građane i sportske klubove, a veliki planovi za razvoj sporta tek predstoje.

Foto: V.N.

 

Nakon 40 godina, kada je 1979. godine SC „Jezero“ izgrađen i pušten u rad, urađena je prva veća rekonstrukcija velikog i malog zatvorenog bazena. Krajnje neophodni radovi, prvenstveno imajući u vidu bezbednost svih korisnika, usledili su posle hitne sanacije delova školjke velikog bazena pre godinu dana.

- Uradili smo hitnu sanaciju prozora u samoj školjci bazena koja je nakon punjenja bazena pre rekonstrukcije počela da curi u samo postrojenje i mogla je da izazove veliu štetu i tragediju za korisnike. Postavili smo nov prelivni kanal u postrojenju samog bazena koji je, takođe, bio na izdisaju, jer je star 40 godina.

Foto: V.N.

 

Najviše smo se bazirali na bezbednost naših korisnika, naročito dece, pa smo uradili i protivkliznu stazu oko bazena, koja je za sada prelazno rešenje, a u skorije vreme naći ćemo bolju zaštitu, kako bi sigurnost objekta bila na najvišem nivou. Završeni su keramički radovi koji sprečavaju ulaženje hladnog vazduha spolja, tako da je sada mnogo toplije. Tu je i nova tribina gde prvi put u prostoru zatvorenog bazena gledaoci koji posmatraju sportske priredbe ne moraju da sede na pločicama- istakao je Dejan Pudar, direktor SC „Jezero“.

One je posebno naglasio da je postavljena nova led rasveta koja je dovela do uštede preko 70 odsto električne energije u prostoru bazena, koji sada ispunjava uslove za najveća takmičenja plivača i vaterpolista.

Foto: V.N.

 

- Potpuno je urađena sanacija tuševa i sada možemo da se pohvalimo najmodernijim sistemom koji imaju samo spa centri. Sanirali smo mokri čvor u muškom toaletu iz kojeg su se ranije, zbog dotrajalosti, širili neprijatni mirisi, postavili smo lajsne na stepeništu, tako da je bezbednost i na tom mestu obezbeđena. Možemo da kažemo da je bazen jedan veliki ponos našeg grada i jedan od
modernijih u Vojvodini. Zahvaljujem se i svom timu: Nataši Brkanlić, Zoranu Popovu, Iliji Rađenoviću,

Radoslavu Mikalačkom i Mirku Kenjalu koji su pomogli da sve bude na svom mestu i urađeno pravovremeno-dodao je Pudar. Investiciju za rekonstrukciju velikog bazena obezbedio je SC „Jezero“, odnosno Grad Kikinda uloživši oko 8 miliona dinara, dok je sanaciju malog bazena- potpunu rekonstrukciju plafona, ventilaciju i led rasvetu, finansirala Evropska komisija . Taj projekat, koji obunvata i rekontrukciju ventilacija u sportskoj hali na zatvorenim terenima, još nije završen. Po njegovom završetku znaće se tačan izNos uloženih sredstava.

Foto: V.N.

 

Kako je rekaO gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, cilj lokalne samouprave je da reksontruiše
kompletnu sportsku infrastrukturu u narednom periodu, što će se postići konkurisanjem kod raznih
domaćih i inistranih fondova.

-Cilj nam je da budemo domaćini velikih evropskih, balkanskih, pa i svetskih takmičenja. Konkurisaćemo kod republičkih i pokrajinskih fondova, ali i projekata prekogranične saradnje, u kontakru smo sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, Srpskim atletskim savezom oko saniranja atletskog stadiona, otvorenih terenu uz podršku Ministarstva sporta i omladine i pokrajinskog sekretarijata-naglasio je Lukač i najavio brojne aktivnosti u poboljšanju uslova za razvoj sporta u Kikindi.

Foto: V.N.

 

Zatvoreni bazeni biće od sutra otvoreni za sve korisnike od 13 do 18 časova, uz poštovanje protivpandemijskih mera, u kojima će moći da boravi najviše 30 ljudi.

„Srce“ bazena veliki korak

Nabrajajući urađene radove na zatvorenim bazenima, direktor SC „Jezero“ posebno je apostrofirao da će jedan od budućih velikih projekata biti potpuna rekonstrucija „srca“ bazena, takozvano postrojenje za obradu bazenske vode.

- To nam je veliki zadatak i obaveza u narednom priodu. Postrojenje bazena je srce sistema staro 40 godina, Radićemo na obezbeđivanju sredstava za njegovu sanaciju i kupovinu nove opreme. Ostao je još da se uradi i mokri čvor u ženskom toaletu i doradi deo muškog.

Foto: V.N.

 

Trenutno pišemo projekat koji raspisuje ambasada Japana za obnovu strujnih instalacija, a danas smo prvi put dobli sredstva od MTS-ovog javnog poziva na kojem smo učestvovali. Milion i po dinara utrošićemo za remont uređaja za nano filtere, koji je instaliran pre 13 godina, a trebao bi da se remontuje svake tri godin-rekao je Dejan Pudar.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dalibor

pre 3 godine

Због чега такав идиотски наслов баш ме занима

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set