• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

11.02.2021

15:14

KIKINDA IMA SVE! Na dobrom putu je da postane središte paralompijskog sporta, USKORO NIČE I SPORTSKI CENTAR

Vesti

KIKINDA IMA SVE! Na dobrom putu je da postane središte paralompijskog sporta, USKORO NIČE I SPORTSKI CENTAR

Podeli vest

Kikinda ima odličan potencijal za razvoj paraolimpijskog sporta, a u skorijoj budućnosti ambicija Grada i Paraolimpijskog komiteta Srbije biće usmerena ka stvaranju velikog sportskog centra na severu Banata

Blizini sala, terena i smeštaj u Omladinskom naselju Sportskog centra „Jezero“ dobre su predispozicije za stvaranje velikog centra paraolimijskog sporta. Na to su ukazali predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije koji su obišli sportske kapacitete Kikinde.

Zlatko Kesler, selektor paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu, navodi da je posebno značajno što u krugu od 500 metara Kikinda ima terene i smeštajni objekat.

Foto: V.N.

Zlatko Kesler

- Potrebne su male izmene i prepravke u paviljonima za smeštaj sportista, a ima i onih koji su već prilagođeni za osobe sa lakšim invaliditetom. U salama, svlačionicama i toaletima potrebne su korekcije, a ostalo je sve prilagođeno i to daje šansu za jednu odličnu saradnju Sportskog centra „Jezero“ i Paraolimpijskog komiteta za budući dobar Paraolimpijski kamp za sve sportove-rekao je Kesler.

- U Srbiji još ne postoji objekat koji bi mogli da koriste paraolimpijci u svim sportovima, od sedeće
odbojke, košarke u kolicima, stonog tenisa do streličarstva. U najavi je rekonstrukcija atletskog
stadiona, što daje nadu za još jedan sport prilagođen paraolimpijcima-dodao je ovaj svetski i evropski paraolimpijski šampion u stonom tenisu.

Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, naglasio je da Kikinda u skorijoj
budućnosti može da postane centar velikog broja paraolimpijskih sportova, za šta se nada da će
dobiti podršku važnih institucija, jer , kako je rekao, država nije ostala samo „na tapšanju ramena“ paraolimpijcima, nego ih značajno podržava.

Foto: V.N.

Zoran Mićović

- Da bi se došlo do vrhunskih rezultata, potrebno je stvoriti uslove za paraolimpijski sport, a Kikinda to upravo ima. Ovaj grad je za mene neverovatno otkrovenje. Na malom prostoru može da se skoncentriše ne samo kamp za pripreme, nego i za velika prvenstva, regionalna, otvorena, državna...

Čelni ljudi Grada imaju volju za tako nešto, a to možemo zajednički učiniti uz podršku raznih fondova, pokrajinskih i republičkih, ali i prekogranične saradnje i resornog ministarstva-rekao je Mićović.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Dragan Pecarski, najavio je da su u toku pripreme za rekontrukciju objekta u Omladinskom naselju gde će biti obezbeđene sobe po standardima propisanim za osobe sa invaliditetom.

Kikinda je nedavno bila domaćin državnog prvenstva u golbalu-sportske igre sa loptom, namenjene slepim i slabovidim osobama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set