• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

05.03.2021

13:08

"Ne daj nas bako, nećemo mi od tebe nigde": Marijana i Marko nakon smrti majke žive sa nepokretnom bakom, od samo 10.000 dinara pomoći, a SADA IH JE ZADESILA NOVA MUKA

Vesti

"Ne daj nas bako, nećemo mi od tebe nigde": Marijana i Marko nakon smrti majke žive sa nepokretnom bakom, od samo 10.000 dinara pomoći, a SADA IH JE ZADESILA NOVA MUKA

Podeli vest

Tokom prepodneva dogodila se prava drama u blačkom selu Suvi Dol, jer su iz Centra za socijalni rad u Blacu došli da uzmu Marijanu (10) i Marka (13) koji žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom Dačević

O njihovoj sudbini i tragediji upoznata je cela Srbija, jer ovo dvoje dece se sami brinu o njoj. Sve je krenulo kada je juče (četvrtak) Ljiljana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih. I ranije je, tvrdi Ljiljana to činio, ali policija nije reagovala na njene prijave.

- Sada je došao polupijan, Mraka je šutnuo, a Marijanu vukao za kosu. Ponovo sam ga prijavila i
konačno došla je i policija i odredila mu meru zabrane pritiska. Onda su došli i sa službenicima Centra za socijalni rad i rekli da će da vode decu. Čitavo jutro smo na muci. Evo ih, tu su- kaže očajna Ljiljana.

Ona dodaje da nikada neće da se odvoji od dece, a i deca čitav dan plaču.

- Ne daj nas bako, nećemo mi od tebe nigde- čuju se mališani.

U međuvremenu baka Ljiljana podnela je zahtev za starateljstvo nad decom. Po zakonu, dok sud ne dodeli isto, deca bi trebalo da ostanu gde jesu.

U blačkom Centru za socijalni rad kažu da ne mogu da daju izjave i da se obratimo nadležnom ministarstvu, a iz prokupčke policije čekamo odgovor zašto ranije nisu reagovali na prijave Ljiljane Dačević.

Od smrti majke deca žive sama sa bakom

Već više od godinu dana, od kako je od raka preminula u trideset i trećoj godini Ljiljanina snaja i majka dece, oni žive sami. Petnaestak dana po njenoj smrti, izgorela im je kuća, a Ljiljanin sin prešao je da živi u Blace i retko dolazi.

Foto: Lj.S.

 

Oni su prešli u pomoćnu zgradu koju imaju u dvorištu i zahvaljujući meštanima sela, ovaj prostor je sređen, te sada tu žive. Ljiljana kaže da i kada dođe samo ih maltretira i ona je to prijavljivala. U međuvremenu se razbolela, pa joj je pre pet meseci amputirana noga.

Svo troje žive od deset hiljada socijalne pomoći i deca se brinu o svojoj baki. Kada je pre mesec dana Srbija saznala za njihov slučaj i sudbinu, njihov život se malo promenio na bolje. Sa svih strana stizala im je pomoć i to ih je motivisalo da idu dalje. Ipak, izgleda da njihov život smeta nekome.

Ministri Vulin i Dmitrović upoznati sa slučajem

Sa slučajem je upoznat i ministar policije, koji je rekao da će naložiti da se ispoštuje mera zabrane prilaska deci i baki od strane oca. Ministar za brigu o deci i porodici Ratko Dmitrović, je kontaktirao Centar za socijalni rad u Blacu kako bi se upoznao sa slučajem i on rešio u interesu dece, te se očekuje narednih dana da dođe do rešenja ove situacije.

U ovom trenutku je stopirano odvođenje dece i ona su za sada ostala sa bakom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PRKI

pre 3 godine

Najbolje deca da ostanu s bakom uzajamna pomoć je ovde bitna a drzava da da baki pare sto se stara o deci a otqc da nadoknadi drzavi troskove cuvanja dece.

Krajisnik

pre 3 godine

Dmitrovicu socijalni radnici su u kriminalu vec 50 godina!!!

izlazeizbacen

pre 3 godine

Te iz centra su imale mesece da nesto preduzmu-a nisu nista. Sada hoce da nasilnistvom "isprave" svoj nerad. SRAMOTA ! Onakvo ponasanje i primena sile nad detetom je totalno nedopustivo.. OTKAZI bre...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set