• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

08.03.2021

17:12

KOLE U KOPAČKAMA JURI GINISA!  Dragiša Kosnić u sedmoj deceniji ne posustaje, na  fudbalskom terenu živi DRUGU MLADOST

Vesti

KOLE U KOPAČKAMA JURI GINISA! Dragiša Kosnić u sedmoj deceniji ne posustaje, na fudbalskom terenu živi DRUGU MLADOST

Podeli vest

Dragiša Kosnić Kole, šezdesetsedmogodišnji, još uvek aktivni fudbaler, Prolerera iz rodnog sela Međa, odlučio je da juri i obori Ginisov rekord, koji drži 73-godišnji Egipćanin.

  - Javio mi se, bio je veoma ljubazan i čestitao mi na istrajnosti, uz potvrdu svog rekorda koji se zvanično nalazi u Ginisovoj knjizi - kaže popularni Kole, uz napomenu da se fenomenalno oseća i da je doneo odluku da se.upusti u avanturu obaranja rekorda, fudbalskog faraona, koji se oprostio od aktivnog igranja, ali ljubomorno čuva mesto na svetskom tronu.

Foto: printscreen/fk Proleter Međa

Dragiša Kosnić Kole

   - Velika želja mi je da na oproštajnoj utakmici, osim mojih unuka, koji su takođe fanovi fudbala, ugostim srpskog reprezentativca i internacionalca u Turskoj, Duška Tošića, koji mi se javio i čestitao, kada je video priču o meni - nastavlja Dragiša, žureći na trening svog tima.

Kosnić se svojevremeno, kao trener omladinaca zrenjaninskog  Proletera, ceneći njegov trud i želju da uspe, odrekao obroka na stadionu u Karađorđevom parku, u korist talentovanog Duška Tošića, koji je vozom iz Orlovata u tri sata noću kretao da ne bi zakasnio na trening i u školu.

Foto: printscreen/fk Proleter Međa

 

- Imam ja do rekorda još puno, ali dobro se osećam i na.utakmici, najveći mi je problem.da nateram.saigrače, znatno mlađe da trče - uz osmeh je dodao Kosnić, napominjući da je u razgovoru sa najstarijim fudbalerom iz Egipta, došao do podatka da za Ginisa nije bitno, da li igrač nastupa na utakmici jedan minut ili igra i po 90 minuta, što je za njega potpuno normalno i uobičajeno, jer je pokretač svih akcija u timu.

DUŠKO OBEĆAO SIGURNO DOLAZI

Internacionalac, koji je osim u Turskoj, nastupao u Francuskoj, Nemačkoj i Kini, a u Srbiji, osim matičnog Proletera, nosio dres OFK Beograda i Crvene zvezde, obećao je da će ispuniti želju Dragiši Kosniću i posetiti ga u Međi, selu u kojem živi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set