• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.03.2021

14:26

VAKCINA, PCR ILI BRZI ANTIGENSKI TEST?! Evo šta će biti potrebno za ulazak u Grčku

Vesti

VAKCINA, PCR ILI BRZI ANTIGENSKI TEST?! Evo šta će biti potrebno za ulazak u Grčku

Podeli vest

Šef Udruženja Grka u Srbiji Vasilios Provelegios izjavio je danas da će uslovi za ulazak u Grčku ostati isti, odnosno da će moći da se uđe uz negativan PCR test, potvrdu o primljenoj vakcini protiv korona virusa ili uz brzi antigenski test koji će se raditi na samoj granici

On je za Tanjug rekao da misli da će 14. maja granice Grčke biti otvorene za sve, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

"U Srbiji su restriktivne mere, u Grčkoj još restriktivnije, tamo građani čak ne mogu da se šetaju više od dva kilometra od kuće. Mere su primarne i od toga zavisi ulazak turista i u krajnjoj liniji i nas", rekao je Provelegios.

Govoreći o vakcinama protiv korona virusa, Provelegios kaže da je i ruska Sputnjik Ve vakcina odobrena za teritoriju Grčke.

"Preporuka EU je bila da se priznaju vakcine koje se daju u zapadnom svetu, međutim svaka zemlja će imati pravo da odluči da li će primiti još neku. Vrlo verovatno će se desiti da su sve vakcine dobrodošle. Antigenski test koji se radi će pokazivati prisustvo antitela u svima koji ulaze u Grčku tako da mislim da iz te perspektive problema neće biti", rekao je on.

Komentarišući digitalne zelene sertifikate, koje je u sredu predložila Evropska komisija, Provelegios je rekao da je ta odluka još u povoju i da se još definiše kako će oni izgledati i šta će sadržati u informacijama.

"U ovom trenutku mi još nemamo tu informaciju, ali imamo informaciju da će se deliti, a da li će se deliti i građanima Srbije ostaje da se vidi i kojim putevima će se to dešavati", rekao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set