• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

19.03.2021

10:15

VAKCINOM POBEĐUJU KORONU: Odličan odziv za vakcinaciju stanovništva na seoskom području Čačka

Vesti

VAKCINOM POBEĐUJU KORONU: Odličan odziv za vakcinaciju stanovništva na seoskom području Čačka

Podeli vest

U čačanskim selima starci nemaju internet, ni mobilne telefone, ali znaju da bez vakcine nema života

Zbog odličnog odziva, u čačanskim selima i prigradskim mesnim zajednicama omogućena je vakcinacija i onim građanima koji se za imunizaciju nisu prijavili preko portala e-Uprave.

Vakcinacija se sprovodi u prostorijama mesnih zajednica Ključ i Ljubić kej, u terminu od 12 do 20 sati, kao i ambulantama u Mrčajevcima, Slatini i Trbušanima, u terminu od 10 do 17 sati. Zainteresovanim građanima na raspolaganju će biti vakcina kineskog proizvođača “Sinofarm“.

- Živim sama, deca su rasuta po svetu...unuk me prijavio za vakcinaciju, ali nije imao ko da me odveze u Čačak. Stara sam, mobilni telefon nemam niti znam da ga koristim, Čim sam čula za ovu akciju, zajedno sa komšijama, došla sam na vakcinaciju.

Mi na selu nemamo internet, ali mi stariji znamo da smo variolu preživeli zahvaljujući vakcini - rekla nam je osamdesetdvogodišnja baka Ljubinka iz Bečnja, koja se vakcinisala u susednim Mrčajevcima. 

Minulog vikenda na ovim lokacijama vakcinisano je više stotina ljudi, pretežno sa seoskog područja, koji nemaju mogućnost pristupa portalu eUprava. Prednost je data stanovništvu starosti preko 60 godina, međutim sa vakcinalnih punktova nisu vraćeni ni mlađi.  U Čačku je do sada vakcinisano oko 30.000 građana, od kojih je 11.300 primilo i drugu dozu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set