• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

23.03.2021

12:09

ZLATNIM RUKAMA VRAĆA DUŠU STARIM PREDMETIMA OD DRVETA! Gorjana je jedina dama stolar u Zrenjaninu

Vesti

ZLATNIM RUKAMA VRAĆA DUŠU STARIM PREDMETIMA OD DRVETA! Gorjana je jedina dama stolar u Zrenjaninu

Podeli vest

Jedina dama stolar u Zrenjaninu, Gorjana Ponjević Balani, ovim zanatom bavi se preko dvadeset godina i neguje tradiciju, uz izradu i restauraciju nameštaja i predmeta od drveta, sarađuje sa više osnovnih škola i svoje znanje prezentuje na časovima tehničkog i likovnog vaspitanja

- Imam saradnju i sa Tehničkim fakultetom  u Zrenjaninu, sa studentima koji tragaju za inovacijama i najsrećnja bih bila da svoje znanje prenesem novim.generacijama, ali zainteresovanih za stolarski zanat baš i nema - kaže Gorjana, uz napomenu da je zanat zlata vredan i da ima veliku podršku svog supruga, Antonija, koji je Italijan.

Foto: G.Z.

 

Gorjana Ponjević Balani u Zrenjaninu poseduje proizvodnu radionicu za preradu drveta, od preko hiljadu kvadratnih metara i tridesetak mašina, a trenutno je maksimalno posvećena projektu "Vrata sa dušom", u okviru kojeg restaurira crkveni nameštaj star preko 200 godina, stara ulazna vrata i jedan drveni brod.

Foto: G.Z.

 

- Velika mi je bila čast da u saradnji sa stručnim ljudima iz Zavoda za zaštitu spomenika, radim na restauraciji delova zgrade "Šeherezada" u strogom centru Zrenjanina, koja je jedno od najlepših i najautentičnijih zdanja - dodaje žena zmaj, kako je mnogi nazivaju, od kako je, pre nekoliko godina dobila nagradu " Cvetom uspeha za ženu zmaja" od Udruženja poslovnih žena Zrenjanina.

Foto: G.Z.

 



PRIMER DRUGIM ŽENAMA

Svojim istrajnim radom na poslu, koji za jednu damu nije ni malo lak, Gorjana je istinski uzor ne samo ženama, a brojnim inicijativama.i humanim akcijama, postala je sinonim uspešne žene u gradu u kojem živi i radi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set