• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

01.04.2021

15:30

UTEHE NEMA, OSTALO JE BOLNO SEĆANJE! Odata počast žrtvama tragedije u diskoteci „ Kontrast“ u Novom Sadu

Vesti

UTEHE NEMA, OSTALO JE BOLNO SEĆANJE! Odata počast žrtvama tragedije u diskoteci „ Kontrast“ u Novom Sadu

Podeli vest

Članovi porodice i prijatelji odali su danas poštu devojkama i mladićima koji su pre devet godina izgubili živote u požaru u diskoteci „ Kontrast“ u Novom Sadu.

Požar je izbio oko dva sata posle ponoći, a u dimu su se ugušili: Marina Aničić (25) iz Čuruga, Zoran Ignjatović (28) državljanin BiH, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, Renato Vuković (21) iz Kikinde, Milena Dalmacija (26) iz Futoga i Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

Cveće na spomen obeležje su položili članovi porodica i prijatelji nastradalih, kao i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković - Radomirović.

Foto: S.K.

 

– Danas obeležavamo jedan od najtužnijih dana i događaja u istoriji Novog Sada, dana kada je život izgubilo šestoro mladih ljudi. Sa ovog mesta ne mogu se izgovoriti odgovarajuće reči niti uputiti prikladna poruka koja može da uteši porodice ostale bez svojih najmilijih. Na nama je da u njihovom neutešnom bolu i tuzi saosećamo i budemo im, koliko god možemo, podrška – kazala je Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da, bez obzira na usvajanje i postojanje propisa i zakona, koji za cilj imaju poboljšanje oblasti protivpožarne zaštite, čitava zajednica mora da se ponaša odgovorno radi prevencije ovakvih tragedija. Predsednica novosadske Skupštine najavila je i da će se na mestu nekadašnje diskoteke podići memorijalni park – Park mladosti.

- Obostrana želja, kako Grada, tako i porodica, jeste da se na jedan dostojanstven način obeleži mesto trgedije, ali i da taj novi park bude mesto okupljanja mladih ljudi – rekla je predsednica Skupštine grada. .

Foto: S.K.

 

U ime porodica žrtava požara, okupljenima se obratio otac nastradale novinarke Tamare Miladinović, Branko Miladinović, koji se zahvalio svima koji učestvuju u njihovom bolu.

– Okupili smo se devetu godinu i nastavljamo da se borimo za individualnu odgovornost. Za buduće generacije individualna odgovornost mora da se iskaže – poručio je Miladinović.

On je istakao da, pored osuđenih vlasnika objekta, zakupaca i električara, pravi krivci za požar i dalje su van domašaja pravde.

- Inspektori protivpožarne zaštite, načelnica Turističke inspekcije i građevinski inspektor koji su bili optuženi na kraju su oslobođeni krivice. A morali su da znaju, i znali su, za sve propuste, ali su i pored toga dozvolili rad Kontrasta - rekao je Branko Miladinović, koji je i osnivač i predsednik Udruženja "Istina -Tamarini zakoni".

Foto: S.K.

 

Zbog izbijanja požara, nepoštovanja propisa i drugih dela u vezi sa tom tragedijom na kaznu zatvora od četiri godine osuđen je vlasnik objekta Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković na 9 i 7 godina, a električar Miroslav Papuga na 9 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set