• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

15.04.2021

12:15

STIGLA ČISTA VODA ZA PIČE! Ćićevac ukinuo vanrednu situaciju zbog havarije vodovoda

Vesti

STIGLA ČISTA VODA ZA PIČE! Ćićevac ukinuo vanrednu situaciju zbog havarije vodovoda

Podeli vest

Zdrava pijaća voda sa vodosistema jezera Ćelije potekla je u sve domove ćićevačke opštine, pa je Štab za vanredne situacije ukinuo vanredno stan je, koje je pre dve nedelje uvedeno zbog nestašicve vode

Zdrava pijaća voda sa vodosistema jezera Ćelije potekla je u sve domove ćićevačke opštine, pa je Štab za vanredne situacije ukinuo vanrednu situaciju, koje je pre dve nedelje uvedeno zbog nestašicve vode.

U vanrednmom stanju bila su naseljena mesta Mrezenica , Grad Stalać, Stalać, Lučina, Ćićevac i Pojate.

,, Vanredna situacija se ukida zbog izvršene sanacije na cevovodu za vodosnabdevanje i nalaza Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca o higijenskoj ispravnosti vode za piće,, navodi se u Odluci Štaba za vanredne situacije Ćićevca.

Po saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac, voda za piće na teritoriji opštine Ćićevac je hemijski i biološki ispravna i može se koristi za piće i pripremanje hrane.

Potvrdjen o je da je do havarije na magistralnom cevovodu došlo 31.marta kod sela Bošnjane, prilikom radova na izgradnji auto-puta Moravski koridor.

Radovi na sanaciji havarije po planiranoj dinamici uspešno su završeni dva dana pre predvidjenog roka, pa je tehnička voda kroz system vodovoda puštena već u subotu veče. Izvođač radova kompanija „Behte,,iz Turske je pokrio sve troškove i izvršio sanaciju kvara uz angažovanje „Telekomunikacije Blace,, i nadzor JKP „Vodovod-Kruševac,,.Sve vreme prekida vodosnabdevanja, JKP „Vodovod- Kruševac,, je korisnike snabdevao vodom za piće, u dogovoru sa komunalnim preduzećem „Razvitak,, Ćićevac.

Po saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac o hemijskoj i biološkoj ispravnosti vode za piće i premanje hrane, autocisterne i statični rezervoari povučeni su sa teritorije opštine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set