• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2021

16:21

PODRŠKA NAPADNUTOJ SRPSKOJ PORODICI! Ministar Goran Rakić posetio selo Gojbulju, Srbima obećao SVAKU MOGUĆU POMOĆ!

Vesti

PODRŠKA NAPADNUTOJ SRPSKOJ PORODICI! Ministar Goran Rakić posetio selo Gojbulju, Srbima obećao SVAKU MOGUĆU POMOĆ!

Podeli vest

Nakon incidenta koji se u ponedeljak dogodio u mestu Gojbulja kod Vučitrna, kada je napadnuta porodica Ðorđević dok je na imanju obavljala baštenske poslove, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je posetio Ðorđeviće, kako bi im preneo da će, i pored svega što im se desilo, u nameri da opstanu na ovim prostorima imati njegovu apsolutnu podršku

"Imajte moje uverenje da ću razgovarati s kim god bude bilo potrebno kako meštani Gojbulje u narednom periodu ne bi nailazili na probleme kao što je to bilo juče. Mi smo uvek slali i uvek ćemo slati poruku mira i zajedničkog suživota na ovim prostorima", rekao je Rakić.

Foto: printscreen

 

"Želimo da i naša deca, ne samo u Gojbulji i Banjskoj već u svim mestima, bezbrižno odrastaju i žive mirno. Srpske porodice u ovakvim mestima moraju imati bolu zaštitu i za tako nešto ću se lično zalagati”, kazao je Rakić u Gojbulji, gde je sem posete porodici Dimitrijević, razgovarao i sa protom Simom Čumburovićem i ostalim meštanima.

Tokom posete Banjskoj, kako je saopšteno, ministar Rakić je u porti Crkve Svetog Nikole sa okupljenim meštanima, osim o bezbednosnoj situaciji, razgovarao i o tome na koji drugi način može da im pomogne.

Istakao je da je Sprska pravoslavna crkva stub opstanka Srba i da ćemo zajedničkim snagama, okupljeni oko crkve, prevazići sve prepreke na putu opstanka i ostanka na Kosovu.

Foto: A.Grbović

 

"Živimo u vremenu kada samo upornošću možemo doći do zajedničkog cilja. Zajednički cilj je da ne smemo da odustanemo od namere da svakog narednog dana živimo bolje. Svestan sam činjenice da to neće biti nimalo lak posao, ali u ovoj nameri moramo da istrajemo", poručio je Rakić.

Srbi iz Gojbulje i Banjske su današnju posetu ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića ocenili veoma značajnom, jer dolazi u trenutcima kada se součavaju sa jednim od najvećih problema, problemom ugrožene bezbednosti, navedeno je u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set