• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2021

20:40

Početak gradnje autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad do kraja godine?!

Vesti

Početak gradnje autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad do kraja godine?!

Podeli vest

Zbog značaja investicije, ali i zbog, kako je naznačeno, dobre pripreme projekta, iz Ministarstva gređevinarstva najavljena je mogućnost da izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad počne do kraja tekuće godine, iako je ranije bilo najavljeno da će početi tokom 2022. To su poručili iz zrenjaninske gradske uprave prilikom predstavljanja lokalnog Prostornog plana izgradnje autoputa

Na putu dužine 113 kilometara biće izgrađeno 12 petlji, tri mosta, kao i jedan nadvožnjak preko železničke pruge, dok je procenjena vrednost svih radova oko 600 miliona evra, a iz Grada Zrenjanina poručuju da se radio o jednoj od najznačajnijih investiciji u novijoj istoriji grada na Begeju.

Prostorni plan autoputa trenutno je javno dostupan na sajtu Grada Zrenjanina, a prema planu projekat obuhvata preko četiri hiljade hektara i zahvata 11 katastarskih opština na teritoriji čitavog Grada.

Gradnju je najavio 23. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak - Laćarac. On je tada rekao da će gradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad početi 2022. i tom prilikom je pozvao kinesku kompaniju "Čajna Šandong" da se pripremi za radove, jer će, kako je kazao, projetna dokumentacija biti brzo pripremeljena.

Prema njegovim rečima, tim autoputem bi se povezala cela Bačka i Banat, a zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, zahvalio se predsedniku Vučiću na uključivanju Zrenjanina u prioretetne projekte razvoja Srbije.

- Moderni autoput, predstavlja investiciju koja će u potpunosti promeniti budućnost našeg grada. Zrenjanin će uz Beograd i Novi Sad postati jedan od najznačajnijih saobraćajnih centara i neizbežna tačka povezivanja severa i zapada, istoka i juga. Izuzetno smo zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se naš grad našao među glavnim prioritetima u njegovoj agendi razvoja Srbije -  rekao je povodom stavljanja Prostornog plana na javni uvid Saša Santovac.

Autoput će, dodao je, ubrzati razvoj i olakšati život Zrenjaninaca, a brzina i uštede vremena i novca predstavljaju samo jedan od benefita.

- Nije nevažno da li ćemo putovati 25 minuta ili sat vremena. Nije nebitno da li ćemo na godišnjem nivou trošiti mnogo manje novca za gorivo i održavanje automobila. Novi putevi obezbeđuju sigurnije, bezbednije i kvalitetnije putovanje. A ujedno porodicama omogućavaju više vremena za zajedničke aktivnosti - kazao je Santovac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set