• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

01.05.2021

20:05

NEVREME STIŽE U SRBIJU! Ledeni tuš nakon TROPSKIH TEMPERATURA - tokom noći pljuskovi i grmljavina!

Vesti

NEVREME STIŽE U SRBIJU! Ledeni tuš nakon TROPSKIH TEMPERATURA - tokom noći pljuskovi i grmljavina!

Podeli vest

Najavljivana promena vremena stigla je u Beograd

Petak je bio prvi tropski dan u Srbiji, a temperature su i danas u pojedinim delovima zemlje išle do 30 stepeni Celzijusa, a večeras se očekuju pljuskovi praćeni vetrom i zahlađenjem.

Kako se navodi u sajtu RHMZ, u naredna dva sata ponegde na jugozapadu, istoku i u centralnim krajevima Srbije kratkotrajna kiša.

Kiša već pada u pojedinim delovim srpske prestonice.

Meterolog Đorđe Đurić navodi da se do kraja dana očekuje veoma toplo i vetrovito vreme, ali i sa pljuskovima koji će sadržati čestice pustinsjog peska iz Sahare.

- Iako je danas oblačno, vreme je veoma toplo i pravo letnje. Trenutne temperature kreću se od 20°C na jugu do 28°C na severu i severoistoku Srbije, u Beogradu je 27°C. Prethodno su temperature na severoistoku Srbije dostizale i 30°C i to u Banatskom Karlovcu. Sjenica meri 18°C, Zlatibor 17°C, a Kopaonik 11°C - navodi Đurić.

- Maksimalna temperatura je prvi put ove godine dostigla 30°C i to u Ćupriji i u Kruševcu, a u Nišu i u Leskovcu 31°C, tako da je juče zabeležen prvi tropski dan u Srbiji, a do je dan kada makismalna temperatura dostigne ili pređe 30°C.

- Oblačni sistem sa kišom i pljuskovima koja je prethodno zahvatila južne predele Srbije, trenutno se izmestila iznad zapadnih, centralnih i jugoistočnih predela Srbije i nastaviće put prema kraju dana dalje ka severu i severoistoku. Dakle, ovaj padavisnki sistem premešta se u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji prema severoistoku - dodaje Đurić.

Sutra ponovo vrućina, a u ponedeljak zahlađenje

- I u nedelju veoma toplo, ali uz jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 23°C na severozapadu do 28°C na jugoistoku Srbije. Pred kraj dana u severnim, a tokom večeri i noći i u centralnim predelima Srbije skretanje vetra na severozapadni, uz pad temperature i tek ponegde slaba kiša - navodi Đurić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set