• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

04.05.2021

11:30

SRBI POJURILI NA CRNOGORSKO PRIMORJE! Budva puna kao u najboljim vremenima, ugostitelji zadovoljno TRLJAJU DLANOVE

Vesti

SRBI POJURILI NA CRNOGORSKO PRIMORJE! Budva puna kao u najboljim vremenima, ugostitelji zadovoljno TRLJAJU DLANOVE

Podeli vest

Mnogi građani Srbije su jedva dočekali otvorene granice, pa su se tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika odlučili da posete susednu Crnu Goru. Fantastična poseta zabeležena je u Budvi koja nakon teške korona godine konačno izgleda približno kao nekad

„Jedva smo dočekali da odemo na more, prošle godine nismo išli nigde. Sada smo se vakcinisali i bezbrižno stigli u Budvu. Čudan neki osećaj, tek sad vidimo koliko nam je taj morski vazduh nedostajao.

U prolazu smo videli mnogo ljudi iz Srbije, koliko smo mogli da primetimo zaposleni u svim objektima nose maske i poštuju epdimijske mere.Cene smeštaja, hrane i pića su sasvim korektne.

Foto: RINA

 

Vreme nam je išlo na ruku i uspeli smo i da se okupamo u moru za 01. Maj. Na granici nije bilo zadržavanja, prošli smo samo sa ličnim dokumentima“, rekla je Čačanka Nataša Krunić koja je praznike provela upravo na crnogorskom primorju.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, prema podacima koji su dobijeni od tamošnje turističke privrede u četvrtak, Budvu je posetilo najmanje 6.000 većinom stranih turista. U hotelima je bilo smešteno 4.500 gostiju, a oko 1.500 u privatnom smeštaju. Procenjuje se da je u privatni smestaj i tokom vikenda pristizalo još gostiju, pa da je taj broj i veći.

Foto: RINA

 

„Gosti su uglavnom dolazili iz Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Ukrajine, Rusije i Turske. Već sada u Budvi borave inostrani i gosti iz regiona u većem broju što turističke radnike veoma raduje i uliva dozu optimizma kada je u pitanju glavna sezona.

Kada su u pitanju najave, iz razgovora sa predstavnicima turističkih agencija i hotelijera saznajemo da postoji veliko interesovanje sa tržišta Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, dok od gostiju iz regiona svakako očekujemo dosta dobru posećenost, ali više individualnu, nego organizovanu“, izjavila je za RINU Darija Marović iz TO Budva.

Foto: RINA

 

Ona je istakla da epidemijska situacija u Crnoj Gori postaje sve bolja, aktuelne mere se poštuju i to daje rezultate, a nadaju se dodatnoj stabilizaciji epidemijske situacije uz masovnu vakcinaciju koja je upravo počela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubiša

pre 2 godine

Pa videlo se to i u prodavnicama... Paradajza i paštete "ni za lek", sve pokupili.

master

pre 2 godine

Debila na pretek, kad ste vec tamo upoznajte onog vaterpolistu, niste ni vi puno bolji ili niste dovoljno obavesteni.

Petar

pre 2 godine

Lepa slika, mada ne volim Budvu. I ja ću uskoro. Nameravam da odem avionom do Podgorice, a onda iznajmim cars4rent i obiđem celo primorje.

Joyce

pre 2 godine

Rodbina rodbini. Ko nema nikog svog tamo - mazohizam...

NEBOJŠA

pre 2 godine

ЕЕЕЕ ПА СВИ КОЈИ СУ ОТИШЛИ ДА БОГ ДА ИХ МОРСКИ ПАСИ ИЗИЛИ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set