• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: informer/telegraf

13.05.2021

10:21

VIKTORIJA JE DOŠLA IZ ALBANIJE U SRBIJU I POSTALA VIDA! U početku je plakala svaki dan, a onda su usledili dani sreće!

Vesti

VIKTORIJA JE DOŠLA IZ ALBANIJE U SRBIJU I POSTALA VIDA! U početku je plakala svaki dan, a onda su usledili dani sreće!

Podeli vest

Vida je jedna od prvih snajki koje su došle iz Albanije. Ovo je njena priča

Da li ste se ikada razmišljali o tome kako je ženama iz Albanije koje se udaju stotinama kilometara daleko od rodne kuće?  One, godinama unazad, bračne partnere nalaze u srpskim neženjama, mahom iz ruralnih područja.

Viktorija Jakovljević, je jedna od prvih snajki koje su došle iz Albanije. Sada živi u selu Srednja reka na Goliji sa suprugom.

Ona je u Srbiju iz Albanije stigla pre 13 godina i jedna je od prvih snajki koje su došle u udaljena ivanjička sela.

- Kada sam došla ovde, prva tri meseca sam plakala svaki dan. Dođemo u tuđu kuću, ne znamo jezik, ne znamo ništa. Znam ja sve na albanskom, ali otkud znam da je ovo na srpskom čaša - rekla je Vida.

Njen suprug Dragan otvorio je dušu i priznao:

- Bilo mi je mnogo teško, ali gledao sam da budem psihički što jači i da za nju budem pedagog, kako bih je izvukao iz tog stanja i ulio joj poverenje.

Foto: printscreen/TV prva

 
Kada je savladala jezik, za Vidu je počelo novo poglavlje.

- Sviđa mi se Srbija. Navikla sam i da se smejem, i da psujem, i sve to znam odlično. Naučila sam da spremam srpska jela, pravim pite, jabučare, baklave... -dodao je on.

Od kada je došla u ovo ivanjičko selo, imanje je živnulo. Vida je vredna, i ona sa Draganom obavlja sve poslove. Vida voli da ide po pečurke. Kako kaže, ne plaši se životinja jer, kako Vida tvrdi, "nju ništa neće da pojede, poješće ove mršave".

Albanke u Srbiji pronašle životne partnere i doprinele održavaju srpska sela živim. Sačuvale su i mnoge srpske škole od zatvaranja.

Foto: printscreen/TV prva




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set