• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

13.05.2021

18:13

ODBOJKAŠI SRBIJE I MAKEDONIJE ZA JUBILEJ VGSK! Sve je spremno za veliki sportski hepening u Velikom Gradištvu!

Vesti

ODBOJKAŠI SRBIJE I MAKEDONIJE ZA JUBILEJ VGSK! Sve je spremno za veliki sportski hepening u Velikom Gradištvu!

Podeli vest

Potvrda da Opština Veliko Gradište ima veoma dobru saradnju sa Vladom Republike Srbije kao i Republičkim rukovodstvom svedoče mnogobrojna investiciona kako infrastrukturna tako i ulaganja na unapređenju tehničkih kapaciteta sportskih objekata koji će u mnogome značiti za dalji razvoj turizma koji predstavlja okosnicu ove Opštine , kaže za Informer Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište

,, Naša ideja je da objedinimo tirističku ponidu sa Opštinama Golubac i Požarevac i da Golubačka i Ramska Tvrđava , uz Viminacijum , Ljubičevo i Srebrno jezero postanu baza razvoja turizma. Svi turisti došli bi obnovljenon putnom infrastrukturum na ovom potezu.

Još jedna investicija koja je od velikog značaja za nas i koja će pored turizma umnogome pomoći razvoju sporta je završena moderna sportska Hala ,,Srebrno jezero,, koja će bitin pre svega u funkciji košarkaškog kampa sa četiri postojeća košarkaška terena a postpji mogućnostn i za otvaranje odbojkaškog kampa, budući da uprvo Veliko Gradište slovi za kolevku ovoga sporta koje iznedrilo najveća imena odbojke, ističe Milić.

Foto: V.J.

 

On napominje da za njen završetak najviše duguje predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji je nekolikom puta dolazio u Opštinu veliko Gradište a čiji se dolazak očekuje i na svečanom otvaranju ovog prelepog sportskog objekta. Uz to velika zahvalnost nna svemu svakako upućuje se na adrsu Vlade Srbije i resornih Ministarstava za turizam i državnu i lokalnu samoupravu.

Inače, vrednost radova na Sportskoj Hali ,,Srebrno jezero,, procenjeni su na 60.000 000 dinara. Njima su obuhvaćeni radovi na kompletnoj unutrašnjosti i spoljašnjem uređenju. Pre zvaničnog otvaranja koje se očekuje ovih dana, Srpska seniorska ekipa reprezentacije predsvođena selektorom Slobodanom Kovačem, koji je takođe ponikao u Gradištanskom VGSK , a koja je i aktuelni Evropski prvak, odigraće prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Republike Makedonije u okviru priprema za predstojeću Ligu nacije 2021. godine upravo u novoizgrađenom zdanju Hale sportova na Srebrnom jezeru.

Foto: V.J.

 

To će biti i utakmica povodom jubileja 40 godina od šampionske titule koju su odbojkaši VGSK iz Velikog Gradišta osvojili davne 79/80 .godine i time otpočeti pripreme pored Srebrnog jezera.

,,Meč je zakazan za petak 14.maj s početkom u 19,00 sati u novoj Hali na Srebrnom jezeru u a omogućen je i direktan prenos na kanalu TV Arena Sport 2 za sve koji žele da je prate putem malih ekrana.

Inače, nakon toga, takođe u novoj Hali biće održana i promocija knjige ,,Šampioni iz male varoši,, autora Dragana Živkovića , posvećena šampionskoj generaciji odbojkaša VGSK koja je u sezoni 1979/1980 godine osvojila titulu prvaka Jugoslavije , s ponosom navodi za naš portal predsednik Opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set