• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

14.05.2021

12:04

ŠABAC PREPLAVILE LAŽNE POTVRDE O VAKCINACIJI! Ispod ruke "valjaju" se za 80 do 100 evra, ALI JEDNA STVAR ODAJE FALSIFIKAT

Vesti

ŠABAC PREPLAVILE LAŽNE POTVRDE O VAKCINACIJI! Ispod ruke "valjaju" se za 80 do 100 evra, ALI JEDNA STVAR ODAJE FALSIFIKAT

Podeli vest

Zavod za javno zdravlje u Šapcu upozorio je na pojavu lažnih potvrda o izvršenoj vakcinaciji

Iz ove ustanove podsećaju da će svi koji budu posedovali lažnu potvrdu kao i oni koji su takvu izdali ili falsifikovali, snositi krivičnu i svaku drugu odgovornost. Jedina validna potvrda, dostupna je svim vakcinisanim građanima, a od juče i zeleni sertifikat sa preciznim podacima o kovid statusu svakog pojedinca.

- Saznanje o potražnji za lažnim potvrdama o vakcinaciji dobili smo od građana i zdravstvenih radnika, koje smo uputili da takve slučajeve prijave nadležnima. 80 do 100 evra cifra je oko koje se spekuliše kao ponuda za izradu ovakvog, falsifikovanog dokumenta – navodi dr Branko Vujković, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Negativan PCR test i potvrda o vakcinaciji najčešće su pominjani dokumenti neophodni za putovanje u inostranstvo. Jednostavnom proverom carinskih službenika na granici skeniranjem QR koda, jasno se potvrđuje validnost, odnosno uočava falsifikat.

- Svim građanima Republike Srbije omogućena je usluga preuzimanja Digitalnog zelenog sertifikata, odnosno potvrde o izvršenoj vakcinaciji i rezultatima različitih testiranja na covid 19 – jedino pravno validna potvrda – objašnjava dr Vujković.

Čuvajte vaše zdravlje i novčanike!, poručuju u Zavodu za javno zdravlje pozivajući sve žitelje Mačvanskog okruga da se vakcinišu. Do sada je, u osam opština okruga, dato 85.000 prvih doza a ukupno je revakcinisano 60 hiljada stanovnika ovog dela Zapadne Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set