• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

19.05.2021

17:13

NOVAK ĐOKOVIĆ U SEZONI DARIVANJA! U društvu supruge Jelene najbolji teniser sveta u Ljubušu na Zlatiboru OTVORIO VRTIĆ/FOTO/

Vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ U SEZONI DARIVANJA! U društvu supruge Jelene najbolji teniser sveta u Ljubušu na Zlatiboru OTVORIO VRTIĆ/FOTO/

Podeli vest

Uspešnom realizacijom donatorske kampanje Sezona darivanja, Novak Đoković Fondacija uložila je 9 miliona dinara kako bi deca iz zlatiborskog sela Ljubiš Zlatibora dobila pristup kvalitetnom ranom obrazovanju

Otvaranjem prvog vrtića u selu Ljubiš, koji je deo Predškolske ustanove „Radost“ iz Čajetine, Fondacija je omogućila da deca iz ovog mesta od danas imaju priliku da steknu nova znanja i veštine u kvalitetnom okruženju i da se zajedno raduju i druže.

Želeći da sa decom podele osmehe i radost, otvaranju ovog vrtića prisustvovali su osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković, zajedno sa nacionalnom direktorkom Majom Кremić, predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, direktorkom PU „Radost“ Jelenom Mitrašinović Brašanac, kao i pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

Foto: opština Čajetina

 

- Mnogo sam srećan što ovom malo mestu vraćamo sjaj u njegovom najlepšem obliku. Drago mi je što će deca uživati u čarima odrastanja i igranja u prirodi, na svojoj zemlji, među svojim drugarima. Кao dete, i sam sam puno vremena proveo na Кopaoniku i svestan sam lepote takvog detinjstva - rekao je Novak Đoković.

Jelena Đoković je ovom prilikom rekla da je njihova želja i cilj da do 2030. godine svako dete u Srbiji ima pristup predškolskom obrazovanju, bilo da je ono stanovnik
sela ili grada.

- Veoma smo zahvalni donatorima i partnerima koji sa nama koračaju na ovom putu jer zajedno uvek možemo više. U ovoj priči, koja kao misiju ima dečiju dobrobit, pobeđujemo svi. Naš tim je, zajedno sa vrtićem u Ljubišu, do sada otvorio i rekonstruisao 46 ustanova širom zemlje. Ispred nas je još puno rada, ali kada se radi srcem uspeh je siguran – rekla je Jelena Đoković.

Foto: opština Čajetina

 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da je ovo još jedan doprinos razvoju opštine Čajetina.

- To je i dodatni motiv da mladi parovi sa decom ostanu u svom rodnom kraju, na svojoj dedovini, a, što da ne, da se i neki dugi parovi odluče da iz svojih sredina svoju budućnost vide na teritoriji Zlatibora i svih njegovih sela. Najsrećniji bih bio da iz ovog vrtića na svoj put uspeha krenu neki novi Ršumi i da tako pronose ime našeg Zlatibora - rekao je Stamatović.

Maja Кremić, direktorka “Novak Đoković fondacije” je rekla da je izuzetno važno podržati san svakog deteta i pružiti mu priliku da odrasta sa svojim vršnjacima u matičnom okruženju.

- Fondacija je u rekonstrukciju i opremanje ovog vrtića, u saradnji sa opštinom Čajetina, uložila 12,5 miliona dinara, od čega je direktna donacija Fondacije iznosila 9 miliona – rekla je Maja Кremić.

Foto: opština Čajetina

 

Direktorka predškolske ustanove Jelene Mitrašinović Brašanac rekla je da se u ovaj poduhvat otvaranja vrtića u Ljubišu ne bi upustili bez podrške Fondacije. Deo postojeće osnovne škole u Ljubišu ovom prilikom je rekonstruisan i opremljen tako da bude vrtić sa svim svojim atributima. Napravljena je jedna velika vrtićka soba, garderober i toalet za decu, a kuhinja je posebno adaptirana i opremljena profesionalnom opremom kako bi za pripremu obroka, pored vrtića, mogla da je koristi i škola.

Vrtić će nositi ime po čuvenom pesniku Ljubivoju Ršumoviću, koji je rođen u Ljubišu.

- Ako naučimo decu da misle, imaćemo pametan narod. Ako naučimo decu da rade, imaćemo vredan narod. Ako ih naučimo da čitaju knjige, imaćemo mudar narod. Ako ih naučimo da se igraju, imaćemo kreativan narod.

Foto: opština Čajetina

 

Ako ih naučimo da vole, imaćemo dobar i srećan narod. U tom plemenitom poduhvatu, Novak Đoković Fondacija nam pomaže dvostruko! Prvo, stvarajući uslove da mladi bračni parovi zasnuju svoje porodice i drugo, bogateći Srbiju, (pa i moj Ljubiš), vrtićima gde ćemo svemu početi učiti naše najmlađe stanovnike – rekao je veliki pesnik.

Svojim prisustvom, Ljubivoje je zabavljao decu recitujući im svoje pesme i prepričavajući im svoje „Fazone i fore“. Uživali su svi, dok su se malo stariji gosti prisetili svojih lepih trenutaka iz detinjstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set