• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

05.06.2021

22:40

Milkica iz Zrenjanina već 9 godina vozi taksi: Sada je odlučila da ode korak dalje i okuša sreću u POSLU KOJI SE SMATRA MUŠKIM

Z.I.

Vesti

Milkica iz Zrenjanina već 9 godina vozi taksi: Sada je odlučila da ode korak dalje i okuša sreću u POSLU KOJI SE SMATRA MUŠKIM

Podeli vest

Nije bilo srećnije žene na svetu, od mlade Zrenjaninke Milkice Stojkov, kada je nedavno, uz pomoć svog instruktora, Žarka Solomuna, savladala sve teškoće i bez problema položila za C kategoriju i stekla pravo da sedne za volan kamiona.

- Stara mudra izreka kaže "kad izabereš posao koji voliš, nećeš raditi nijedan dan u životu" i eto meni se posrećilo, zaista uživam u svom poslu i želim da idem u korak s vremenom - kaže Milkica, koja devet godina vozi taksi, po ugledu na svog oca, Bucka, kojeg je, nakon što je imao udes, a da bi spasila porodični biznis, zamenila za volanom taksi vozila.


- Za kamion sam se odlučila, pre svega da bih ostala i napredovala u poslu u kojem sam pronašla sebe i koji obožavam, a u svemu me podržava suprug Igor, sa kojim sam tri godine u braku - nastavlja Milkica, potvrđujući priču da je supruga molila da i on polaže i da mogu zajedno da voze kamion po Evropi. 


Podržavajući suprugu, Igor kaže da zbog obaveza na svom poslu upravitelja zgrada, nije uslišio njenu želju, ali je neće sputavati u nameri da položi za CE kategoriju i stekne pravo da vozi veliki kamion sa prikolicom i šleper.

Foto: Z.I.

Milkica Stojkov


- Nema većeg užitka kada ti je supruga zadovoljna poslom koji radi, ona želi da ima svoju taksi kompaniju i nadam se da će joj se želja ispuniti - ističe Igor, uz napomenu da je od nekadašnjih 800, trenutno u Zrenjaninu 380 taksi vozila, a propisano je 307 i da zbog toga Milkica ne može do svoje firme i još je registrovana u kompaniji svog oca, gde gotovo svakodnevno vozi liniju Knićanin - Zrenjanin - Perlez.


Kako sama, uz osmeh kaže, Milkica svoj posao obožava, jer ga ljudi, koji putuju sa njom, čine  lepim, uzbudljivim i neobičnim, a tokom devetogodišnje svakodnevne prakse, imala je niz neobičnih događaja, od porođaja u automobilu, do brze vožnje u bolnicu i raznih kvarova, koje je uglavnom sama rešavala na drumu.


Dvoipogodišnji blizanci Vanja i Mateja, najviše vole trenutak kada se mama vrati sa posla i pokupi ih iz jaslica, jer tada u toplom porodičnom domu Stojkovih, počinje igra i mašta do mile volje.


- Njihova sreća je pokretač svih mojih ideja i akcija i ako se ostvari san i kamionom krstarim Evropom, zbog posla i oni će, zajedno sa suprugom, samnom.Idemo svi, pa kako nam bude, a biće ludo, znam - kaže ponosna majka Milkica, uz silne pohvale Igoru, koji joj puno pomaže i uskače, kad god je to potrebno, u obavljanju poslova u kući i oko dečaka. 



AUTO STAO NASRED DRUMA
Nimalo prijatnu situaciju, kada joj je puklo crevo za vodu na taksi vozilu, Milkica je, bez panike, sama rešila i uspela da stigne do prvog automehaničara, koji je iznenađen, pohvalio njen rad i umešnost.


POZIV IZ VRTIĆA A JA U KNIĆANINU

- Kada su takve situacije, Igor uskače, eto baš danas zvali su iz Jaslica, Meteju je bolelo uho, a ja sam bila u Knićaninu, imala sam vožnju. Na sreću suprug uvek možr da reaguje u takvim situacijama, uzeo je dete i odveo ga do lekara, na sreću nije bilo ništa strašno - priča Milkica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set