• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.V.

08.06.2021

17:03

GRAD SMEDEREVO VODI RAČUNA O ZDRAVLJU SUGRAĐANA! Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, ALI TO NIJE SVE!

J.V.

Vesti

GRAD SMEDEREVO VODI RAČUNA O ZDRAVLJU SUGRAĐANA! Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, ALI TO NIJE SVE!

Podeli vest

Smederevskom Domu zdravlja od danas je na raspolaganju još jedno savremeno opremljeno vozilo za zbrinjavanje pacijenata. Sredstava za kupovinu, u iznosu od 5 miliona dinara, obezbedila je lokalna samouprava

- Grad Smederevo vodi računa kada su u pitanju zdravstvene ustanove, i Dom zdravlja i Opšta bolnica. Za zdravstvenu zaštitu grad je izdvojio 56 miliona dinara, ne samo za plate zaposlenih. U planu je da radimo i deo krova u Domu zdravlja, a sredili smo niz ambulanti u seoskim sredinama.

Zdravstveni sistem je izuzetno bitan, što je pokazala i ova epidemija, a Srbija je, možda, najbolje prošla zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i ulaganjima u zdravstvo na republičkom nivou. Mi ćemo nastaviti i ubuduće sa podrškom zdravstvenom sistemu u skladu sa svojim mogućnostima – rekao je prilikom primopredaje sanitetskog vozila gradonačelnik Jovan Beč.

Foto: J.V.

 

Direktorka Doma zdravlja istakla je da je nabavka novog vozila značajna, s obzirom na to da ova ustanova transportom opslužuje i pacijente Opšte bolnice.

- Mi smo izuzetno zadovoljni i zahvalni na ovakvom poklonu, koji je neophodan našim sugrađanima. Nama ovo vozulo izuzetno znači, zbog usluga koje dobijaju na kvalitetu i bezbednosti naših pacijenata i zaposlenih. Sanitet je apsolutno nov, 2021-vo godište, oprema je najnovija, najmodernija, poseduje svu neophodnu opremu koju zahtevaju standardi medicinske zaštite – navela je dr Olgica Obradović, direktorka Doma zdravlja.

Poslednje novo sanitetsko vozilo nabavljeno je 2018-te godine, a mesečno se njima obavi i do 180 transporta.

Foto: J.V.

 

Gradonačelnik Jovan Beč iskoristio je ovu priliku i još jednom pozvao sve koji se nisu  vakcinisali da to urade, zahvalivši se sugrađanima koji su prepoznali značaj imunizacije, zahvaljujući kojima je u Smederevu broj novoinficiranih nekoliko dana unazad jednocifren.

Prema podacima Doma zdravlja, u Smederevu je do sada dato 59.750 doza vakcina, a obe doze primilo je ukupno 27.000 Smederevaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 2 godine

Grad Smederevo vodi grupa mladih ali neskolovanih ljudi bez vizije i bilo kakvog iskustva i zato je to sada jedan od najprljavijih i najzaostalijih gradova te velicine !

Letela sam u visinu od eksplozije, VIDELA SAM DA MI JE NOGA SLOMLJENA, SVE SE ZACRNELO... Jelica je živi svedok stravičnog razaranja grada na Dunavu pre osam decenija /FOTO/
Srbija

Letela sam u visinu od eksplozije, VIDELA SAM DA MI JE NOGA SLOMLJENA, SVE SE ZACRNELO... Jelica je živi svedok stravičnog razaranja grada na Dunavu pre osam decenija /FOTO/

Mene je podigla ona jara sa zemlje, ne znam koliko sam letela u visinu… A pala sam jedno 20 metara od naše kuće ispred koje sam u trenutku eksplozije stajala. I videla sam da mi je slomljena noga. Sve se zacrnelo. Pronašli su me Nemci i na nosilima proneli kroz ruševine, kada smo naišli na moju majku. Tražila je mene i oca, železničkog službenika, koji se, iako je završio smenu, vratio do voza da odnese neko pismo…

05.06.2021

12:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set