• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

18.06.2021

17:43

OSTADE MI ČIZMA TUŽNA! Užički gimnazijalci posvetili predstavu svom nastradalom drugu, ZAJEDNO SU JE PRIPREMALI!

Z.G.

Vesti

OSTADE MI ČIZMA TUŽNA! Užički gimnazijalci posvetili predstavu svom nastradalom drugu, ZAJEDNO SU JE PRIPREMALI!

Podeli vest

Užički gimnazijalci su sinoć u Narodnom pozorištu u Užicu izveli predstavu koju su sami napravili i posvetili svom drugu Marku Vermezoviću, koji je nesrećnim slučajem stradao pri padu sa zidina Starog grada u martu prošle godine

Predstavu „Ostade mi čizma tužna“ u režiji učenika Vuka Zdravkovića i Jovane Šiljković, po scenariju Jovane Šiljković, izvelo je 16 gimnazijalaca, koji su sami osmislili scenografiju i kostime.

Foto: Z.G.

 

- Bio je tragalac. Slobodan i sposoban da bude neko drugi, poseban. Pogleda zanesenog i polusanjivog. Uvek je bio pun razumevanja i neizmerne topline. Njegov smeh čuo se kao najlepši stihovi pesama koje nam je pevao. Mi idemo napred, a nedostaju nam njegova očekivanja. Nedostaju nam njegove uloge, njegova pitanja. Nedostaje nam njegov život, njegova svakodnevnica. Nedostaje nam da mu kažemo koliko ga volimo – naveli su đaci Užičke gimnazije na ulaznici u predstavi.

Foto: Z.G.

 

Marko Vermezović je bio njihov drug sa dramske sekcije. Kada je poginuo, zajedno su spremali predstavu za takmičenje gimnazijalaca Srbije. Zbog tragedije, a potom i zbog epidemije, nisu je završili.

U punoj pozorišnoj sali, onoliko koliko epidemiološke mere dozvoljavaju, mešale su se emocije. Uz tužnu priču na sceni, gde učenici prikazuju priču o ljubavi i stradanju u Pvom svetskom ratu, u publici je bilo onih koji su plakali.

Na kraju predstave Markova majka i sestra sa suzama u očima čestitale su učenicima. Večeras sa ovom predstavom gimnazijalci nastupaju u Čajetini, rodnom mestu nastradalog Marka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NAJBOLJA JE PREDSTAVA "ČITAČ" Dodelom nagrada u Užicu završen Jugoslovenski pozorišni festival/FOTO/
Srbija

NAJBOLJA JE PREDSTAVA "ČITAČ" Dodelom nagrada u Užicu završen Jugoslovenski pozorišni festival/FOTO/

Završen je 25. Jugosolovenski pozorišni festival i stručni žiri u sastavu profesora emeritus Svetozara Rapajić, reditelj – predsednik žirija i članova glumice Dragane Varagić i producenta Janka Ljumovića odlučio je da Ardalion za najbolju predstavu pripadne predstavi „Čitač“ u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i BEO ARTA produkcije Beograd, nastaloj po motivima romana Bernharda Šlinka u dramatizaciji Fedora Šilija i režiji Borisa Liješevića

10.06.2021

12:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set