• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

21.06.2021

23:00

VRELI DANI PRED NAMA! U SRBIJI AFRIČKI TOPLO Temperature do 40 stepeni!

Vesti

VRELI DANI PRED NAMA! U SRBIJI AFRIČKI TOPLO Temperature do 40 stepeni!

Podeli vest

Leto je danas kalendarski stiglo, a sa njim i prvi tropski talas ove godine! Tako se u Srbiji ove nedelje očekuju temperature i do 40 stepeni, što nije uobičajeno za kraj juna, kažu meteorolozi

Ovaj talas vrelog vazduha može da donese i lokalne pljuskove sa grmljavinom i nepogodama, koje će, ipak, biti kratkotrajne.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će od sutra naša zemlja biti pod uticajem vrelih i veoma suvih vazdušnih masa koje stižu iz severne Afrike. To će doprineti da se iznad Evrope i Atlantika formira ciklon koji će dodatno uslovljavati protok vrelog talasa od severne Afrike preko Srbije, do istočne i severoistočne Evrope.

- To znači da nas čekaju prave afričke vreline na samom početku leta. Vrhunac prvog ovogodišnjeg toplotnog talasa biće od sredine nedelje, sa maksimalnim temperaturama od 32 do 40 stepeni. Najtoplije će biti u sredu i četvrtak, kada će maksimalna temperatura u mnogim delovima zemlje biti oko 35 stepeni, dok se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje od 38 do čak 40 stepeni. U Beogradu se od srede do kraja nedelje prognozira 37 stepeni, a moguć je i koji stepen više - najavljuje Đurić za Informer.

Vremenska prognoza za narednih pet dana

Dan min. temp. maks. temp.

ponedeljak 20 34

utorak 22 37

sreda 29 34

četvrtak 27 42

petak 26 39

*izvor "Weather2Umbrella"

On kaže da nas uz tropske dane očekuju i tropske noći na teritoriji cele Srbije.

- Narednih dana u Beogradu, ali i u mnogim drugim gradovima, kao i na severu Srbije i u Vojvodini, očekuju se tropske noći. To znači da minimalna temperatura tokom noći i jutra neće pasti ispod 20 stepeni. Predah od ovog ekstremno tropskog talasa stiže već narednog vikenda, ali temperature će i dalje biti visoke, idealne za odlazak u prirodu, rashlađivanje uz reku ili bazen - kaže Đurić, i dodaje:

- U petak i naredni vikend očekuje se niža temperatura vazduha, uglavnom za 3 do 5 stepeni, tako da će ostati tropski toplo, sa temperaturama iznad 30 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set