• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

28.06.2021

15:58

NJIHOVA ŽRTVA NIJE ZABORAVLJENA! Odata počast svim srpskim junacima od Kosovskog boja do današnjih dana/FOTO/

V.N.

Vesti

NJIHOVA ŽRTVA NIJE ZABORAVLJENA! Odata počast svim srpskim junacima od Kosovskog boja do današnjih dana/FOTO/

Podeli vest

Ratni veterani i oficiri Vojske Srbije iz garnizona u Vranju, Kuršumliju i Kikindi, porodice poginulih i nestalih, članovi boračkih udruženja, predstavnici policije i Gradske uprave, položili su povodom Vidovdana vence kod spomen ploče na kojoj je uklesano 37 imena poginulih Kikinđana u ratovima 90-tih, kod spomenika „Tuga“ u centru grada.

Svečnost u organizaciji Srpskih ratnih veterana Kikinde održana je na praznik Vidovdan koji
obeležavaju kao Dan veterana, ali i kao dan sećanja na sve poginule junake koji su se borili za Srbiju od Kosovskog boja do danas.

Foto: V.N.

 

Pre polaganja venaca, u crkvi Svetog Nikolaja održan je parastos i sečenje slavskog kolača.

- Oficiri Vojske Srbije iz garnizona u Vranju i Kuršumliji, ali i veterani , odali su poštu Kikinđanima Željku Alaru i Miodragu Gladišaninu, koji su živote izgubili u njihovim jedinicama-rekao je Vladimir Radojčić, predsednik Skupštine Udruženja srpskih ratnih veterana.

Foto: V.N.

 

Vence na spomenik junacima koji su svoje živote dali za slobodu otadžbine položili su i članovi kikindske Međuopštinske oganizacije gluvih i nagluvih, supružnici Deže i Slavica Siraki.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo da položimo venac u čast žrtvama koje su dale svoje živote za ovaj grad i našu zemlju-rekao je Deže Siraki, predsednik ove organizacije.

Foto: V.N.

 

Od Vidovdana i Kosovske bitke, kao najznačajnijeg događaja u istoriji srpskog naroda, Srbi su se borili za očuvanje vere, slobode i države, ali i za opstanak celokupne hrišćanske civiizacije-naglasila je zamenica gradonačelnika, Dijana Jakšić Kiurski.

- Do današnjeg dana, svedoci smo jednog vekovnog herojskog žrtvovanja srpskog naroda zarad istih pobuda kojima se danas klanjamo. Te pobude su u znaku borbe za očuvanje sopstvenog nacionalnog identiteta, svoje vere, slobode i integriteta-naglasila je Jakšić Kiurski.

Foto: V.N.

 

I heroj Zdravko odao počast Borac Šeste ličke divizije i počasni građanin Kikinde, Zdravko Ljiljak (94), došao je da svojim prisustvom oda počast herojima. Kao učesnik Drugog svetskog rata, dva puta je ranjen, a pored brojnih odlikovanja, nosi i zlatnu medalju Ruke Federacije.

- Ovde sam zbog poštovanja svih koji su učestvovali u odbrani zemlje, a naročito zbog junaka koji su dali živote za slobodu. Jednostavno, morao sam da dođem i odam počast. Nije mi bilo teško-kaže Ljiljak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set