• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

09.07.2021

13:47

FILIP MAKULJEVIĆ NAJVEĆA NADA MAJDANPEČKOG SPORTA! Titulu prvaka Srbije u kik-boksu doneo u grad rudara sa samo 12 godina!

Vesna Jović

Vesti

FILIP MAKULJEVIĆ NAJVEĆA NADA MAJDANPEČKOG SPORTA! Titulu prvaka Srbije u kik-boksu doneo u grad rudara sa samo 12 godina!

Podeli vest

Za ovako jednu malu sredinu kao što je Majdanpek, Bokserski klub ,,Miners,, koji je osnovan 2015. godine svrstava se u najmlađe u Opštini Majdanpek, a po postignitim rezultatima jedan je od najuspešnijih

Pored seniora, MMA takmičara, boksera , kik boksera,  klub okuplja oko pedesetak devojčica i dečaka koji vredno treniraju i postižu veoma zavidne rezultate na mnogobrojnim takmičenjima. Majdanpečki  bokserski klub ,,Miners,, na nedavnom prvenstvu Saveza Jugoistočne Srbije od 19 klubova, svrstao se  na treće mesto . Sa ovog prvenstva majdanpeki takmičari od pet osvojenih medalja, u Majdnapek su   doneli tri zlata, za Informer kaže Ivan Đorđević trener majdanpečkih boksera i predsednik kluba "Miners".

- Takmičimo se paralelno u tri sporta. U boksu, kik boksu i MMA-mešovitoj borilačkoj veštini.  Za ovako malu sredinu, klub se neverovatnom brzinom razvija, napreduje  i postiže  zavidne rezultate. Pored seniorskih profesionalnih MMA  boraca koje imamo, rezultatima među profesionalnim borcima se posebno izdvaja Miljan Đorđević. U našim redovima od skora imamo i  dva pojačanja sa strane.  Profesionalne MMA borce, Nemanju Nikolića i Milana Novakovića, koji sa po preko deset profesionalnih mečeva u zemlji i inostranstvu sada  boksuju za naš klub, što je posebna čast. Međutim, ono što posebno raduje da je naš bokserski klub "Miners" nastao idejom nekolicine nas momaka iz kraja,  entuzijasta,  sa željom da decu odvojimo od ulice i usmerimo na bavljenje sportom. I u tome smo uspeli. Danas u našem bokserskom pogonu  okupljamo oko 50 –tak mladih nada, od kojih se već po svo talentu izdvajaju pet devojčica  a među dečacima već imamo dosta njih sa medaljama sa mnogobrojnih takmičenja. Sigurno  najveća budućnost  majdanpečkog kik boksa je dvanaestogodišnji Filip Makuljević , koji je nedavno na državnom prvenstvu Srbije u Kraljevu u  svojoj kategoriji osvojii prvo mesto i zlato doneo u Majdanpek - ponosno ističe trener  Ivan Đorđević, koji nije sam u ovom poslu  već mu u svemu pomažu i angažovani treneri sa strane, prekaljeni borci u ovim veštinama.

Filipa Makuljević, koji  svakako predstavlja najveću mladu  nadu majdanpečkog sorta nije obično dete. Kako njegov trener za njega kaže,  ovaj dečak koji ima svega 12 godina, učenik je šestog razreda Osnovne škole u Majdanpeku ima sve predispozicije da postane veliko ime u kik boksu. Prirodno talentovano dete,  poseduje sve što bi trebalo da ima jedan vrhunski sportista, posebno onaj ko se opredelio  za bavljenje borilačkim veštinama.  Dobru psihu, koja mu ne manjka  i sportsko srce. Sve što mu se pokaže on sa lakoćom savlada a motivacija koja je bitan faktor za jednog prvaka je kod njega najizraženija osobina.

Zato je Filip  u Majdanpek nedavno doneo  zlatao sa prvenstva Saveza Jugoistočne Srbije u kik boksu ali i možda najvrednije priznanje,  titulu državnog  prvaka Srbije.  Vitrine kluba sa sigurnošću  bi  krasilo zasigurno  još jedno zlato sa prvenstvu u MMA veštinama, da je za Filipa bilo protiv kandidata, samouveren je trener Ivan Đorđević.

- U finalanom meču na prvenstvu države  sastao sam se sa svojim vršnjakom iz Novog Pazara. Nisam se uplašio, nikada me nije strah, jer uvek izlazim u ring sa velikom željom da pobedim , verujem u sebe i tako i bude. Veliki je to trud , rad i  odricanje i zato mi zlato nikada ne izostaje, zbog čega sam jako srećan kad se vratim sa takmičenja u svoj grad. Volim ovaj sport , živim za to , trener Ivan nije strog i pažljivo upijam  sve na šta mi ukaže da obratim pažnju - kaže ovaj simpatičan dečak koji za tako malo godina već nosi veliku odgovornost . Zadržati i odbraniti  titulu  državnog prvaka.

Ono čemu se  majdanpečki bokseri iskreno nadaju i s pravom isčekuju  s obzirom na sve postignute rezultate i medalje koje donose u svoj grad i Opštinu, da im se omogući da dobiju profesionalni ring, kako bi se time stvorili svi uslovi da i mali Majdanpek sa ovakvim sportistima postane mesto održavanja velikih bokserskih takmičenja. To je i pravi put da ovako jedan sport koji je u ekspanziji u gradu rudara , dobije još više svojih pristalica, pogotovu među najmlađom populacijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set