• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. B.

17.07.2021

14:17

Kruševac u turističkoj ponudi obara rekorde

TO Kruševac

Vesti

Kruševac u turističkoj ponudi obara rekorde

Podeli vest

Mladi Kruševljani, u organizaciji ,,Carske strele,, otvaraju Letnji kamp na Bagdali, a Šarengrad dočekuje Haos animatore. Na Bagdali sledi Festival balona

Turistička ponuda Kruševca, ovog leta, uz Bagdalu, Šarengrad, Jastrebac, Ribarsku Banju i druga veoma posećena mesta bogatija je nego ikada. Veoma zapaženu posećenost ovog leta beleže Ribarska Banja i izletište Samar. Veliku posećenost, takodje, beleže gradski sportski bazeni, koji su od pre neki dan proradili i noću.

Mini kolibri svakodnevno krstare gradom i više puta, besplatno, puni su svih onih koji besplatno obilaze Trg kosovskih junaka, Lazarev grad, Bagdalu , Slobodište , Stari aerodrom  i mnoga druga mesta u gradu.

Od ponedeljaka, 19.jula, na Bagdali,  Streličarski klub ,,Carska strela,, , u saradnji sa Kancelarijom za mlade Odeljenja za društvene delatnosti Grada Kruševca, organizuje kurs streličarstva, namenjen mladima.  Kamp streličarstva na omiljenom izletišu Kruševljana trajaće dve nedelje.

Foto: TO Kruševac

Projekat „Mladi u pokretu,, sprovodi se četvrti put, odlikuje ga veliko interesovanje mladih Kruševljana, a  finansira ga Grad Kruševac.

Šarengrad  pod Bagdalom, koji od Vidovdana uveseljava najmladje i mnoge druge iz okruženja Kruševca, postaje sve posećeniji. Čak,  svakodnevno obara rekorde.

- Za 14 dana koliko park radi obišlo ga je preko 30.000 posetilaca. Naravno najviše posetilaca je iz Kruševca, ali smo već imali organizovane grupe iz drugih gradova, ali i komšija iz Brusa, Trstenika, Kraljeva, Niša, Aleksinca, Kuršumlije i ovo je zaista pokazatelj da je jedan ovakav park bio potreban ovom delu Srbije - izjavila je direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

U Šarengradu, petkom i subotom, u večernjim satima, na letnjoj pozornci smenjuju se izvodjači, a najveća dečja žurka očekuje se  24.jula, kada nastupaju Haos animatori ,  uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Početkom avgusta, tačnije od 6. do 8. avgusta,  na Bagdali u organizaciji Turističke organizacije i pod pokroviteljstvom Grada Kruševca počinje 5. Festival balona. Balonare i sve prisutne će, kako saznajemo, prvog dana zabavljati Saša Matić, a sutradan 7. avgusta na Bagdali nastupa  Grupa Lexington Bend.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set