• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo / Informer

25.07.2021

12:55

UPOZORENJE METEOROLOGA! Visok nivo UV zračenja, zbog vrućina upaljen meteoalarm!

Tanjug

Vesti

UPOZORENJE METEOROLOGA! Visok nivo UV zračenja, zbog vrućina upaljen meteoalarm!

Podeli vest

U većem delu Srbije danas i narednih dana će vrednost UV zračenja biti vrlo visoka, prognoze su Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ)

Vrlo visok UV indeks danas imaju, između ostalih, Beograd, Valjevo, Sjenica, Sombor, Novi Sad, Palić, Loznica i Leskovac. Potrebno je, stoga, biti oprezan jer ultraljubičasto zračenje šteti koži. Takođe, usled visokih temperatura na području Srbije je na snazi žuti meteoalarm.

Dugi rukavi, šeširi, naočare za sunce, ali i zaštitne kreme neophodne su ovih dana kako bi se adekvatno zaštitili od sunca.

Intenzivno izlaganje kože suncu može dovesti do ozbiljnih opekotina, što može biti jedan od faktora rizika za nastanak melanoma - karcinoma kože.

Foto: printscreen rhmz

Sunčevi zraci su najjači u periodu od 11 do 16 sati pa je decu u ovom periodu potrebno skloniti sa sunca koliko god je to moguće. Krema za sunčanje se nanosi na sve delove kože desetak minuta pre izlaska na sunce. Za bebe i malu decu obično je potrebno ponovno mazanje kože na svakih sat vremena.

 

 

Pretežno sunčano i još toplije vreme nego u subotu nas očekuje danas. Popodne na jugozapadu razvoj oblaka može usloviti ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova na tom području.

U ponedeljak pretežno sunčano i velika vrućina. Popodne na jugozapadu Srbije razvoj oblaka može usloviti ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova na tom području. Vetar umeren jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u južnom Banatu povremeno pojačan, a u ostalim predelima slab južni ili istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 25°C, a maksimalna od 35°C do 38°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set