• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

25.07.2021

13:10

ODRŽAN STRONGMAN EURO KUP U NOVIM KOZARCIMA! Damir Stroil je najjači u Evropi!

V.N.

Vesti

ODRŽAN STRONGMAN EURO KUP U NOVIM KOZARCIMA! Damir Stroil je najjači u Evropi!

Podeli vest

Damir Stroil (33) iz Sarajeva pobednik je 19. Strongman Euro kupa u Novim Kozarcima kod Kikinde. Spektakularnu snagu pokazala su i dvojica Poljaka kojima je pripalo drugo i treće mesto mesto, Jozef Tomaševski, odnosno Maciej Krzukala

Šestorica gorostasa iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije i Srbije, poigravali su se kao od šale tonama nepojmljivim za običnog čoveka, a titulu najjačeg čoveka Evrope poneo je Sarajlija Damir Stroil. Visok 192 centimetara, sa 143 kilograma mišićne mase i ko zna kolikim obimom ruku i nogu, osvojio je 32 poena.

- Dao sam sve od sebe, maksimalno sam se trudio. Ja sam jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u Strongmen ligi šampiona, najjačoj na svetu, koju prati preko 2 milijarde gledalaca, po zvaničnim podacima Eurosporta. Moje prvo Strongman takmičenje i karijera počeli su upravo u Novim Kozarcima 2014. godine kada sam osvojiotreće mesto. Bila je to odskočna daska za moju karijeru i profesionalno bavljenje ovim sportom. Peti put učestvujem na takmičenju u Novim Kozarcima - kaže Stroil kojeg za mesec i po dana očekuju takmičenja u Ligi šampiona u Rumuniji, zatim u Turskoj, a krajem godine na Karibima. Iako sve zavisi od epidemiološke situacije, novi šampion nastavlja da održava formu.

Foto: V.N.

Damir Stroil

- Hranim se sa što više obroka dnevno, bitno je da se pravilno i dobro jede, trenira i na pravi način regeneriše organizam. Ima puno odricanja i treninga - navodi najjači u Evropi.

Da su čist dokaz ljudske snage, takmičari su pokazali u šest disciplina, kao što su vučenje kamiona od 10 tona na 20 metara, nošenje dva kofera od po 145 kilograma, držanje tereta od 25 kilograma neograničeno, nošenje platforme sa četiri devojke, takozvana disciplina „Joko“, koje ukupno imaju 218 kilograma, dok je težina konstrukcije 105 kilograma, a ceo teret tež 323 kilograma. Usledili su prevrtanje traktorske gume od 400 kilograma i nošenje tega teškog 220 kilograma između nogu i na kraju, šesta disciplina-nošenje buradi teških 110 kilograma i dva kofera od po 90 kilograma.

Za organizaciju na zavidnom nivou već 19. godinu zaredom zalužan je karate-bodibilding klub „Sloboda“ na čijem se stadionu održava takmičenje, uz podršku lokalne samouprave u Kikindi, MZ Novi Kozarci i brojnih sponzora. Robert Rokai neprikosnoveni je glavni sudija „Strongman“ Euro kupa u Novim Kozarcima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set