• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

27.07.2021

13:04

REKONSTRUKCIJA U TRI FAZE! Bolnica u Kikindi biće obnovljena od poda do plafona,  EVO KADA POČINJU RADOVI/FOTO/

V.N.

Vesti

REKONSTRUKCIJA U TRI FAZE! Bolnica u Kikindi biće obnovljena od poda do plafona, EVO KADA POČINJU RADOVI/FOTO/

Podeli vest

Glavna bolnička zgrada u Kikindi sagrađena pre četiri decenije i skoro duplo toliko stara tri objekta u krugu bolnice, dobiće potpuno novi izgled, a radovi koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, odvijaće se u tri faze. Kompletna rekonstrukcija dela stare bolnice je najpotrebnija u celom kompleksu i ona je prva u planu za radove koji će početi 1. septembra.

Rekontrukcija kikindske bolnica predviđena je u tri faze, a prva od njih obuhvata potpunu izmenu starog dela bolnice u koji spadaju dečije odeljenje, kožno, produženo lečenje, palijativno zbrinjavanje, patologija, fizijatrija, transfuzija, psihijatrija i infektivno odeljenje.

Foto: V.N.

 

- Javna nabavka koja se odnosi na izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju starog dela bolnice je završena. Uskoro sledi potpisivanje ugovora za posao vredan 341 milion 827 hiljada dinara i već 1. septembra očekujemo početak radova čiji je izvođač Stim gradnja d.o.o . Beograd.

Proteklih nedelja završena je još jedna javna nabavka koja se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu i treću fazu rekonstrukcije, odnosno za noviju zgradu bolnice, kao i za potpuno novi deo koji će se nadovezivati na nju. Posao je pripao dvema firmama, Geoprojektu i Krip inženjeringu iz Beograda koji su poslali zajedničku ponudu-rekao je Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika zadužen za razvojne i investicione projekte.

Foto: V.N.

 

Cela bolnica biće moderno opremljena, a rekonstrukcija podrazumeva izmenu svih instalacija, elektro, mašinskih i vodovodnih. U planu je da se uradi i kompletan razvod medicinskih gasova, čija je važnost i uloga posebno uočena u doba najvećeg talasa koronavirusa. Takođe, poboljšaće se energetska efikanost objekata. Do kraja decembra očekuje se dobijanje svih potrebnih dozvola za dogradnju i obnovu novog dela bolnice, a radovi će se odvijati naredne dve do tri godine.

Foto: V.N.

 

- Novi objekat se gradi uz noviji deo bolnice, jer će svaka soba imati svoje kupatilo, što do sada nije bio slučaj. To će usloviti premeštanje određenog broja kreveta u novu zgradu koja će biti deo hirurškog i ortopedskog odeljenja. Imaće površinu oko 1.000 kvadratnih metara, visoko prizemlje, prvi i drugi sprat, što je ukupno 3.000 kvadrata. Zajedno sa postojećim delom čini kompleks od 13.000 kvadratnih metara za koje treba da se uradi projektno-tehnička dokumentacija-dodao je Vukmirica.

Foto: V.N.

 

Sredstva za celokupne radove dobijena su od Kancelarije za upravljanjem javnim ulaganjima Vlade Srbije. Grad Kikinda je finansirao izradu projektno-tehničke dokumentacije u ukupnom iznosu od 24 miliona dinara- za drugu i treću fazu nešto više od 17 miliona i 7 miliona dinara za deo stare bolnice. Nova bolnica u Kikindi izgrađena je 1982., a jedan deo doživeo je obnavljanje u manjem obimu 2007. godine.

Isplanirano do detalja

Tokom rekonstrukcije, u skladu sa dinamikom ovog obimnog posla, razmeštaće se najpre stari deo bolnice u novi da bi navedena odeljenja mogla da obavljaju svoju funkciju i rade bez prekida, a pacijenti na taj način bili zbrinuti i zaštićeni. Upravna zgrada, koja je deo stare bolnice, ostavljena je da se obnovi pri kraju radova.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set