• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

09.08.2021

18:48

SPASIOCI IZVUKLI KUPAČA IZ BAZENA SA SLOMLJENIM REBRIMA, PLUĆA BILA PUNA VODE! Muškarac iz Niša priključen na respirator i životno je ugrožen!

Beograd.rs

Vesti

SPASIOCI IZVUKLI KUPAČA IZ BAZENA SA SLOMLJENIM REBRIMA, PLUĆA BILA PUNA VODE! Muškarac iz Niša priključen na respirator i životno je ugrožen!

Podeli vest

Nišlija čiji identitet još uvek nije utvrđen prebačen je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu i priključen na respirator nakon što je danas oko 13 časova spasen od utapanja na bazenu na Čairu

Prema prvim informacijama, kupača su iz bazena su izvukli dežurni spasioci Sportskog centra Čair, ali za sada još uvek nije poznato zbog čega je i pod kojim okolnostima potonuo ispod površine vode.

On je imao puls i disao je kada je vozilom Hitne pomoći dovezen u Urgentni centar KC u Nišu, ali je pregledom konstatovano da je u teškom stanju zbog čega je priključen na mašinu za disanje.

Pluća bila puna vode

- Pacijentu su na prijemu pluća bila puna vode. Zbog niske saturacije i loših vitalnih parametara, on je intubiran i priključen na mašinu za disanje, nakon čega je dobio svu adekvatnu terapiju, rečeno je "Blicu" u Kliničkom centru u Nišu.

Kako saznajemo, pacijentu su pre intubacije lekari morali da izvuku vodu iz pluća a dijagnostikom su kod njega utvrđene dodatne povrede.

- Dijagnostikom je utvrđen serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša kao i naprsnuće grudne kosti. Nije imao drugih povreda na telu, u Kliničkom centru u Nišu. Povređeni muškarac je u stanju životne ugroženosti i pod neprekidnim je nadzorom lekara.

Foto: Tanjug

"Imao je plus kad su ga odvezli"

U Sportskom centru "Čair" " je spasilačka služba izvukla muškarca koji se utapao iz bazena i da je odvezen u bolnicu.

- Spasioci su izvukli utopljenika iz bazena, pozvana je Hitna pomoć i on je sa pulsom odvezen u Klinički centar u Nišu. Nisam bio prisutan kada se to događalo tako da u ovom trenutku ne mogu da dam više informacija, kaže Milan Milanov, upravnik bazena pri Sportskom centru "Čair“.

U Hitnoj pomoći u Nišu je potvrđeno da su primili više poziva sa čairskog bazena radi ukazivanja kupaču koji je izvučen iz bazena.

- Primili smo prvi poziv u 13.03 časova da se neko davi na bazenu i da je potrebno ukazivanje pomoći. Ekipa je preuzela pacijenta koji je davao znake života ali nije bio u svesnom stanju, i prevezla ga do Kliničkog centra u Nišu, rečeno je u Hitnoj pomoći u Nišu.

Da li je kupaču pozlilo pa je potonuo ispod površine vode, ili je zbog drugih razloga počeo da se utapa, u ovom trenutku nije poznato, kao ni na koji način je došlo do preloma rebara i naprsnuća grudne kosti. Da li je nakon izvlačenja iz bazena vršena reanimacija, da li su je obavljala stručna lica kao i ostale relevantne informacije biće utvrđene naknadno, budući da je, kako nezvanično saznajemo, o slučaju je obaveštena i niška policija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 2 godine

Polomljena rebra i grudna kost - koliko pameti treba da se zaključi da je verovatno pao i udario se o ivice bazena? Sigurno je bar nekoliko ljudi bilo prisutno i zna šta se dogodilo, samo je treba neko da ih pita ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set