• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slađana Tasić

12.08.2021

14:47

POMOZIMO MALIM STOJKOVIĆIMA! Najboljim mladim hormonikašima sa KiM za nastavak školovanja POTREBNE NOVE HARMONIKE/VIDEO/

S.T.

Vesti

POMOZIMO MALIM STOJKOVIĆIMA! Najboljim mladim hormonikašima sa KiM za nastavak školovanja POTREBNE NOVE HARMONIKE/VIDEO/

Podeli vest

Jovan i Nikola Stojković iz Parteša kod Gnjilana, najbolji su mladi harmonikaši sa Kosova i Metohije i potrebne su im nove harmonike.

Njihov rad i talenat nagrađen je na prestižnim takmičenjima širom Srbije. Obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića.

Foto: S.T.

 

Kako pričaju njihovi roditelji, harmoniku su zavoleli od malih nogu, a poslednjih nekoliko godina nastupaju zajedno.

 

 

Za 12 godina porodica je sama kupila četiri harmonike. Njihov nivo usavršavanja sada zahteva profesionalne instrumente, koje roditelji ne mogu da im priušte.

Nikola i Jovan sviraju više od tri sata svakoga dana i pripremaju se za srednju školu. Za upis na višu muzičku školu potrebna im je nova harmonika koja košta 6.000 evra.

 

 

Brojna priznanja na zidovima zajedničke sobe pokazuju koliko su ovi dečaci predani muzici. Već u detinjstvu su navikli na publiku i aplauze i imaju preko 30 nagrada.

Foto: S.T.

 

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, pomognu da se braći Stojokvić kupi nova harmonika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tanasković: Albanci imaju tri taktike u odnosu prema srpskom kulturnom nasleđu!
Politika

Tanasković: Albanci imaju tri taktike u odnosu prema srpskom kulturnom nasleđu!

Kosovo je daleko od članstva u Unesko, uveren je bivši ambasador Srbije pri Unesko, profesor emeritus Darko Tanasković i navodi da je jednoglasna odluka Uneska da četiri srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ostanu na listi svetske kulturne baštine u opasnosti veoma značajna i da ukazuje da su čak i države, koje su priznale kosovsku nezavisnost, čvrste u stavu da su srpski manastiri na KiM ugroženi

12.08.2021

12:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set