• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

04.09.2021

12:01

MALI RVAČ ŽANJE VELIKE USPEHE! Aleksandar Terzin je sa pet godina krenuo stopama dede i oca I VEĆ JE POSTAO BOLJI OD NJIH/FOTO/

RK Proleter

Vesti

MALI RVAČ ŽANJE VELIKE USPEHE! Aleksandar Terzin je sa pet godina krenuo stopama dede i oca I VEĆ JE POSTAO BOLJI OD NJIH/FOTO/

Podeli vest

Po uzoru na dedu Dragana i oca Mirka, koji su bili odlični rvači zrenjaninskog Proletera, mali Aleksandar Terzin, osvojio je prvi pehar u životu i to baš na Memorijalu slavnog Darka Nišavića, nekadašnjeg rvačkog reprezentativca Jugoslavije i kasnije jednog od najboljih rvačkih sudija na svetu, a zanimljivo je da ulica u kojoj živi u naselju Novo Berberako u Zrenjaninu, nosi ime Darka Nišavića

Jedanaestogodišnji Aleksandar, na tradicionalnom turniru u Zrenjaninu, uz zlatnu medalju i suvereno osvojeno prvo mesto u svojoj kategoriji, kući je ponosno poneo pehar, kao najbolji takmičar.

- Rvanje sam počeo da treniram sa nepunih pet godina i imam veliku kolekciju osvojenih medalja - kaže mladi rvač Proletera i treća generacija u porodici Terzin iz Zrenjanina.

Foto: RK Proleter

 

Njegovi treneri u Proleteru Đorđe Miolski i Dušan Popetru, koji sa talentovanim rvačem rade i na kampovima nacionalne selekcije Srbije, predviđaju mu blistavu karijeru na stručnjači i ubeđeni su da će, ukoliko bude vredno radio i trenirao, dosegnuti slavu Datunašvilija, Kadžaje, braće Nemeš i ostalih rvačkih vedeta Proletera, koji je višestruki šampion Srbije i tim koji je na Olimpijadi u Tokiju, imao trojcu svojih rvača.

Foto: RK Proleter

 

- Prvi put se pojavio na strunjači kao petogodišnji mališan, ali borbenoat i želja da se takmiči odmah su bili uočljivi - ističe Đorđe Miolski, uz čestitke svom pulenu na osvojenom prvom peharu.

Aleksandra je, kao veliko iznenađenje, kod kuće sačekala torta sa slikom pehara i likom  pokojnog Darka Nišavića, sjajnog čoveka i velikog sportskog entuzijaste.

Foto: RK Proleter

 

- Tako je uvek kada je Aleksandru rođendan i kada osvoji medalju, torta za njega i drugare sa rvanja je neizbežna - kaže mama Tatjana, koja se trudi da zajedno sa tatom Mirkom i dedom Draganom, ne propusti ni jedan meč svog sina.

Dva sendviča i banana ili neka druga voćka, osmeh i ajmo na put, deviza je koje se godinama unazad striktno pridržavaju mali rvači Proletera, uvek spremni da zbog rvanja i draži strunjače prevale po nekoliko stotina kilometara u cugu, stignu do odredišta i osvoje tron.

Foto: RK Proleter

 


 

Zurab oduševio mlade rvače

Oduševio je Aleksandra i drugare u Proleteru, bronzani junak iz Tokija, Zurab Datunašvili, kada se pojavio na njihovom treningu i sparingovao sa njima.
 

Na turnire automobilom

Bez obzira što je tek zakoračio u drugu deceniju života, mali rvač Proletera iz Zrenjanina, prevalio je za šest godina koliko trenira rvanje, sigurno preko deset hiljada kilometara, uglavnom automobilom, kako na važne turnire po celoj Evropi putuju rvači Proletera.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set