• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

11.09.2021

14:58

TIBOR IMA NAJTEŽU, A GORAN NAJDUŽU LUDAJU! Ginisovac na "Danima ludaje" osvojio sva tri prva mesta, ALI REKORD NIJE OBORIO/VIDEO/FOTO/

V.N.

Vesti

TIBOR IMA NAJTEŽU, A GORAN NAJDUŽU LUDAJU! Ginisovac na "Danima ludaje" osvojio sva tri prva mesta, ALI REKORD NIJE OBORIO/VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Ginisov rekorder Goran Lazić iz Kikinde neprikosnoveni je pobednik 36. "Dana ludaje" sa tikvom dugom 331 centimetar. On je u kategoriji "dugajlija" zauzeo sva tri prva mesta. Mađar Tibor Kokai iz Sent Martona ima najtežu ludaju od 527 kilograma, drugo mesto sa ludajom od 499 kilograma osvojio je njegov zemljak Laslo Kesler, dok je treće mesto 366 kilograma pripalo ludaji Radovana Zakića iz Kikinde

Rekordi "Dana ludaje" od pre dve godine nisu oboreni, ali se prvi put desilo da odgajivač zauzme sva tri prva mesta u istoj kategoriji. To je ove godine Ginisovac Goran Lazić.

Foto: V.N.

Goran Lazić

- Pobednica je duga 331 centimetar, vicešampionka 308, dok je treća 299 centimetara. Sva tri mesta sam očekivao i najavio čak da ću ih osvojiti. Mislim da mi za sada nema ravnih u kategoriji dugih tikvi, a seme je od moje Ginisove rekorderke sa kojom sam 2019. pobedio u Mozirju kod Ljubljane sa 395,4 centimetara- kaže Lazić za Informer.

Foto: V.N.

Gradonačelnik Lukač i Tibor Kokai

Posle četiri puta učestvovanja na Danima ludaje u Kikindi, pčelaru Tiboru Kokaiu se posrećilo. Njegova narandžasta debeljuca stigla je čak iz Sent Martona, 40 kilometara od Budimpešte.

-Zadovoljan sam rezultatom, zaista mi je drago fa konačno pobedim. Mislio sam da moja bundeva ima oko 600 kilograma, ali, eto, merenje je pokazalo da ima 527 kilograma. Posejao sam je 1. aprila i vreme u Mađarskoj je pogodovolo rastu bundeva. Učestvovaću i ubuduće na takmičenju u Kikindi-kaže Kokai koji je pre dve godine zauzeo drugo mesto.

Dani ludaje traju do nedelje 12. septembra.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set