• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

13.09.2021

09:16

PRINCEZA LJUBICA STIGLA NA OPLENAC! Dečji osmesi najbolje govore

Rina

Vesti

PRINCEZA LJUBICA STIGLA NA OPLENAC! Dečji osmesi najbolje govore

Podeli vest

U organizaciji Fondacije "Koreni" koja je pod pokroviteljstvom princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević u šumi iza crkve Svetog Đorđa na Oplencu održan je četvrti Dečji Festival

Ovogodišnji Festival bio je pod sloganom "U zdravoj sredini rastu zdrava deca" i prema rečima organizatora zabeležio je visoku posećenost, a aktivnosti su bile osmišljene za decu od šest meseci pa na dalje.

- Aktivnosti na Festivalu osmišljene su u tri glavna pravca, zdrava ishrana, zdrave aktivnosti i zdravo okruženje. Na radionici zdrave hrane deca su imala priliku da se igraju sa voćem i povrćem a roditelji su mogli da porazgovaraju sa nutricionistima i tako da saznaju više o izbalansiranoj ishrani. Bilo  je i niz aktivnosti koje imaju za cilj da stimulišu njihov razvoj,  jahanje konja,  streličarstvo, borilačke veštine, kreativne radionice, grupni sportovi - rekla je princeza Ljubica Karađorđević.

Foto: Rina

Ove godine postavljena je i senzorna šuma koja je namenjena bebama, maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. 

- Ovo je bila stepenica i test za nas, ujedno i plan za dalje kako Oplenac oživeti i ispuniti dečicom. Obzirom da Festival ima dobrotvorni karakter plan za dalje je izgradnja igrališta za decu u Topoli - izjavila je princeza Ljubica.

Foto: Rina

Deci je na raspolaganju bila i zdrava, tadicionalna hrana od organskih namirnica koje stižu sa planinskih visova. Stotine mališana koji su stigli u pratnji roditelja najbolji su dokaz da se četvrti  po redu Dečiji festival željno iščekivao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set