• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

28.09.2021

15:03

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke /FOTO/

Strahinja Babović

Vesti

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke /FOTO/

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima sastao se, u Gradskoj kući, sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem i njegovim saradnicima, šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbije Mlađenom Cicovićem i delegacijom Grada Banja Luke

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je ovaj susret upriličen u okviru „Dana Srpske u Srbiji“ koji traju od 22. do 29. septembra i u okviru kojih je već održano više manifestacija i susreta u našoj zemlji.

Uz podsećanje da je Grad Subotica svoje veze sa Republikom Srpskom podigao na najveći mogući nivo u februaru ove godine, kada je uspostavljena saradnja sa zvaničnim Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, gradonačelnik Bakić je rekao da je tokom srdačnog sastanka dogovoreno intenziviranje saradnje sa Republikom Srpskom i Banja Lukom, sa kojom je Grad Subotica 2017. godine zaključio Sporazum o saradnji.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

- U proteklih pet godina potpisano je mnogo sporazuma između kulturnih i drugih ustanova Subotice i Banja Luke, a mi smo posebno ponosni na činjenicu da je Subotica jedan od pet partnerskih gradova Banja Luke iz Srbije. Na današnjem sastanku zaključeno je i da se organizuje što više konkretnih veza i aktivnosti i da se u praksi ostvaruje ono što je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to je iskrena i bratska saradnja Republike Srpske i Srbije i njihovih lokalnih samouprava, kao i jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

Zlatan Klokić je, osvrćući se na saradnju između Republike Srpske i Srbije, istakao da ona nikada nije bila tako konkretna, jaka i snažna kao danas i da je neophodno da u narednom periodu bude još intenzivnija kako bismo spremno dočekali sve izazove koji su pred nama.

Mlađen Cicović se zahvalio medijima što su, kako je rekao, devet godina uz manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

- Posebno bih se zahvalio Gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću sa kojim sam od februara ove godine uspostavio ne samo prijateljski nego gotovo bratski odnos, u kome sve ono što je pred nama i što nam je zajednički posao na podsticanju i jačanju saradnje rešavamo na način na koji to rešavaju oni koji su najbliži - istakao je Cicović.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

On je naveo da će se u okviru ovogodišnje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja će se održati u 11 gradova, realizovati 13 programa i da je novina program podsticanja i jačanja saradnje gradova i opština iz Republike Srpske sa gradovima i opštinama iz Srbije.

- Želja nam je da poručimo da je put našeg naroda s obe strane Drine u budućnost jedino izvestan ukoliko budemo jedinstveni, sabrani i ukoliko budemo svi predano i vredno radili pre svega na poslovima koji su vezani za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, naše kulture, tradicije, jezika, pisma, naše vere pravoslavne, svetosavske - poručio je Mlađen Cicović.
Savetnik gradonačelnika Banja Luke za društvene delatnosti, Milada Šukalo, zahvalila se gradonačelniku Bakiću i njegovim saradnicima na izuzetnoj dobrodošlici.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

- Danas smo razgovarali o saradnji kada su u pitanju naši saveti za poljoprivredu, o saradnji kada su u pitanju mladi i omladinske politike, turizam. Sastanak nije bio dovoljan da otvorimo sve one teme koje su nam interesantne zajedno. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati priliku da delegaciju Grada Subotice ugostimo u Banja Luci i da zajedno nastavimo da idemo napred - kazala je, između ostalog, Milada Šukalo.

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Subotici će večeras, od 19.00 časova, u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ biti održano književno veče: Goran Vračar i Željko Pržulj, a od 19.30 časova, na sceni „Jadran“ subotičkog Narodnog pozorišta, koncert grupe „One tri“ iz Banja Luke.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

Nakon sastanka u Gradskoj kući, gradonačelnik Bakić sa saradnicima i gosti iz Republike Srpske i Banja Luke obišli su štand Predstavništva Republike Srpske u Srbiji postavljen na centralnom gradskom trgu u Subotici.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set