• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

03.10.2021

23:30

STIŽE NAM ZAHLAĐENJE! TEMPERATURE ZA 10 STEPENI NIŽE! Crveni meteoalarm će biti na snazi!

Vesti

STIŽE NAM ZAHLAĐENJE! TEMPERATURE ZA 10 STEPENI NIŽE! Crveni meteoalarm će biti na snazi!

Podeli vest

Stabilno, suvo, toplo i vetrovito vreme zadržaće se u Srbiji do utorka, a najtoplije će biti sutra, uz temperature od 24 do 28 stepeni, u Beogradu do 27, dok će u Negotinskoj Krajini biti svežije, oko 20, prognozira meteorolog Đorđe Đurić

Pretežno sunčano i toplo biće i u utorak sa najvišom temperaturom od 20 do 26 stepeni.

Ipak, kako navodi Đurić, nagliju promenu vremena možemo da očekujemo od srede, kada će se Srbija i naše područje naći pod snažnim uticajem ciklona sa zapada.

- Od srede do subote se očekuju padavine koje će naročito obilne biti u regionu, posebno u oblasti Jadrana. Padavine u Srbiji biće praćene jakom i olujnom košavom. Od srede se očekuje pad temperature, pa će u četvrtak i petak biti hladno, uz prave jesenje temperature, a one će tokom dana kretati od 11 do 17 stepeni, u Beogradu od 12 do 14 - istakao je Đurić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da, osim obilnijih padavina koje bi mogle uz kraće prekide da traju do vikenda, treba očekivati i jače zahlađenje te bi se maksimumi kretali od oko 9 do 17 stepeni Celzijusa, a na istoku Srbije samo oko 7.

- Uz jaku do olujnu, hladnu, košavu nad ovim delom regiona, subjektivan osećaj hladnoće bi bio vrlo visok. Za sada proračuni gotovo svih modela sve do oko 15. oktobra nemaju signal za neko konkrentije poboljšanje, a posebno ne za otopljenje - naveo je on.

Ukoliko bi se ovaj model održao, prvi deo oktobra bi mogao da bude znatno hladniji od proseka, zaključio je Čubrilo.

Crveni meteoalarm zbog vetra

Kako prognozira Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), u sredu nas očekuje naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima. Vetar će, navode, u košavskom području biti povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, zbog čega će na snazi biti crveni meteoalarm.

Foto: Tanjug

Gotovo preslikano vreme najavljeno je i za četvrtak, kada će takođe u košavskom području vetar biti povremeno i jak, a na jugu Banata olujni, jugoistočni. I ovog dana će na snazi biti crveni meteoalarm.

Podsetimo, crveni meteoalarm upozorava na veoma opasnu pojavu.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja - objašnjeno je na sajtu RHMZ-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set