• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.Gligorijević

15.10.2021

16:36

UŽIČKI SUPERMEN NASTAVIO DA RUŠI GRANICE DUHA I TELA! Milovan Milutinović u 73 godini života završio fakultet, ALI TO NIJE SVE/FOTO/

Z.G./privatna arhiva

Vesti

UŽIČKI SUPERMEN NASTAVIO DA RUŠI GRANICE DUHA I TELA! Milovan Milutinović u 73 godini života završio fakultet, ALI TO NIJE SVE/FOTO/

Podeli vest

- Ovo je moj veliki uspeh. Stekao sam zvanje profesora fizičke kulture. Pomerio sam svoje granice i granice mnogih ljudi. Ljudi u mojim godinama ne mogu čarape da obuju, a ja se spremam i na nove podvige – kaže Milovan

Fakultet je upisao u oktobru 2017. godine, ali nije sve išlo glatko.

- Padao sam iz tri predmeta – psihologije, karatea i medicine sporta. Iako znam sve kate i borbe u karateu, nosilac crnog pojasa 5. dan, profesor je tražio teoriju. I dok nisam naučio sve definicije nije hteo da me pusti da prođem. A medicinu sporta sam polagao tri puta i sada sam siguran da na crtu mogu da izađem i sa mnogim doktorima – kaže sa osmehom Supermen.

Foto: Z.G./privatna arhiva

 

Za njega je ova diploma samo još jedna kruna u njegovom životu, u rangu sa Ginisovim rekordom koji je postigao u julu 2012. godine na stadionu Londonu gde je za 25,19 sekundi sa teretom od 45 kg pretrčao 100 m. Ne treba zaboraviti da je na put u London pošao peške iz Užica 1. aprila 2012. godine i prešao 2.500 km.

- Tada sam imao 64 godine. Planiram iduće godine, kada bude 10 godina od postizanja rekorda, da ponovo trčim sa dva džaka cementa od po 25 kg 100 metara i to manje od 25 sekundi – kaže samouvereno neverovatni Užičanin.

A svoje putovanje peške u Rusiju, da stigne na proslavu Dana pobede u Moskvu, prošle godine, opisao je u svojoj knjizi koja je u pripremi.

Foto: Z.G./privatna arhiva

 

- Tu sam prešao 2.000 km pešice. U knjizi sam opisao sve moje muke na tom putovanju, kako sam pet dana putovao kroz Poljsku bez hleba, kako sam prelazio granicu sa Belorusijom i Rusijom, a između ove dve države je zabranjen prelazak pešaka.

Pa moj boravak u zatvoru u Rusiji, jer sam ilegalno prešao tu granicu, zatim deportovanje nazad u Belorusiju, a onda opet moj prelazak te iste granice i dolazak pred kapije Moskve, susret sa Lazanskim i njegova podrška i angažovanje da se vratim u Srbiju. I to sve u doba početka korone – kaže Milovan i dodao je da je i sam preležao koronu, ali zbog svoje fizičke konstitucije i zdravog tela nije imao ni temperaturu i povišen šećer.

U skorijim planovima je da drži tribine o bodi bildingu, karateu i sportu uopšte na otvorenom.
Da samo podsetimo da je Milovan u svojoj mladosti, kada je odbijen zbog manjka kilograma da služi vojsku, počeo da diže tegove, a kasnije i profesionalno da se bavi bodi bildingom, a ujedno i karateom.

Foto: Z.G./privatna arhiva

 

Ima svoju školu karatea, teretanu, vozi taksi i mini bus za prevoz dece iz sela do škole i obrnuto, gaji krave i maline. Kada je veliki sneg i deca ne mogu peške do svojih kuća, on uprti njihove rančeve i prvi krene kroz sneg i sve ih odvede do kuća. A ne treba zaboraviti i momenat kada je pre nekoliko godina prodao svoju kravu kako bi svojim učenicima omogućio da idu na Evropsko prvenstvo.

Užički Supermen ima planova i za narednu Olimpijadu u Parizu, ali o tome drugi put.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set