• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

16.10.2021

15:21

FUDBALSKI KLUB MAJDANPEK PONOVO U IGRI! Zahvaljujuči vrednoj donaciji vraća se na scenu pod imenom "RUDAR 1934"

V.J.

Vesti

FUDBALSKI KLUB MAJDANPEK PONOVO U IGRI! Zahvaljujuči vrednoj donaciji vraća se na scenu pod imenom "RUDAR 1934"

Podeli vest

Za rudarski Majdanpek nije samo sinonim rudnik, bakar i zlato već je ovo mesto u bivšoj velikoj SFRJ imalo i svoje zavidno mesto i u sportu.

Najvažnija sporedna stvar u životu rudara fudbal, odvajkada je ovde bio nešto ušta se ulagalo, jer tradicija Rudarskog fudbalskog kluba datira od pre 87 godina.

Tačno za Dan rudara 6.avgusta 1934.godine osnovan je RFK Majdanpek i od tada u svetu fudbala u našoj zemlji dobro se pamti ime ovog kluba. Osamdesetih godina u vreme bivše SFRJ, RFK Majdanpek beleži svoje najbolje dane.  Takmičenjima u Drugoj saveznoj ligi, rame uz rame s tadašnjim Vardarom, Galenikom, Spartakom, ekipom Budućnost iz Podgodice i ostalima ...

Dobri pozanavaoci i ljubitelji ovog sporta rekli bi, ni manjeg mesta ni više velikih fubalskih imena. Svoje prve korake na stadionu pod Staricom, napravili su Josip Višnjić, nekadašnji porvotimac Partizana, španskih prvoligaša, koji je svoju sportsku karijeru nastavio i kao trener u Španiji.

Foto: V.J.

 

Majdanpečko dete, kako ovde znaju da kažu je i Dejan Petković Rambo, fudbaler Crvene Zvezde i Reala iz Madrida koji je ostao upamćen kao jedan od najboljih stranioh fudbalera u Brazilu.

Sa majdanpečke trave u svet profesionalnog fudbala krenuli su i Vlada Stošić nekadašnji igrač Crvene zvezde i Nenad Grozdić, član šampionske ekipe Obilića kao i mnogi drugi iz generacija stasalih iza njih.

Međutim, sa prilikama koje su nastajale u samoj Opštini, nizbrdo je krenuo i majdanpečki fudbal. Bilo je pitanje trenutka dokle se može bez sredstava i ulaganja. O klubu više niko nije brinuo a troškovi koji su se godinama gomilali, doveli su do njegovog gašenja .

Inicijativa da se nešto ponovo pokrene sa mrtve tačke potekla je od pre nekoliko meseci i konačno je razumevanje pronašla kod predstavnika kineske Kompanije Zi Đin. Budući da su i kinezi nacija koji kako i sami kažu, vole sport, fudbal i stoni tenis posebno, odlučili su da pomognu lolakalnoj zajednici i donacijom od dva miliona dinara, ponovo ovaj sport postave na zdrave noge.

,, Neraskidive su veze rudnika i Opštine Majdanpek u svakom pogledu. Trudimo se da na svaki način pomognemo lokalnoj zajednici i građanima stvorimo bolje uslove za život. Ulaganje u sport i ova
donacija je samo jedan od primera a Kompanija Zi Đin će se i ubuduće zalagati da se sport i zdrav način život podignu na još viši nivo, rekao je zamenik generalnog direktora Kompanije Zi Đin Cupper, Jian Heyuan.

Foto: V.J.

 
Dovoljno sredstava za godinu dana

Sredstva od dva milona dinara biće dovoljna da se uspešno isprati i isfinansira prva godina takmičenja i ujedno stvore neophodni uslovi za rad najmlađih kategorija , navodi Nikola Matić, predsednik RFK Majdanpek i podvlači da je Majdanpek sredina koja je među decom uvek imala dosta sportskih talenata.

,, Sve što je do sada bilo zapostavljeno , trudićemo se da ispravimo. Naš zadatak je pre svega rad na omasovljavanju i privlačenju dece ka sportu, a to je ostvarivo jedino zajedničkim trudom i zalaganjem. Deci ćemo omogućiti što bolje i kvalitetnije uslove za rad.

To uključuje i dobar stručan kadar, trenere, koji će ih pravilno usmeravati i od njih napraviti zdrave i uspešne sportiste. Uz to nećemo zapostaviti ni najstariji seniorski kadar koji imamo, istakao je Nikola Matić prilikom potpisivanja ugovora o donaciji sa predstavnicima kineske Komapanije Zi Đin, vezano za oživljvanje sada kluba pod novim nazivom , Sportsko fudbalsko udruženje ,,Rudar 1934,,.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set