• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

08.11.2021

15:39

UŽICE UGOSTILO SVETSKOG PRVAKA! Dvostruki šampion Nikola Filipović svedok je da trud i marljivost UVEK BUDU NAGRAĐENI/FOTO/

Z.G.

Vesti

UŽICE UGOSTILO SVETSKOG PRVAKA! Dvostruki šampion Nikola Filipović svedok je da trud i marljivost UVEK BUDU NAGRAĐENI/FOTO/

Podeli vest

Za svetskog šampiona u kik boksu Nikolu Filipovića priređen je prijem u kabinetu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević

Nikola Filipović je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u kik boksu u Italiji za svoju zemlju Srbiju osvojio zlatnu medalju i postao svetski šampion. U njegovoj kategoriji bilo je 14 takmičara iz 14 zemalja, a za Srbiju je na ovom prvenstvu osvojeno još nekoliko medalja.

Foto: Z.G.

 

- Imao sam tri teška meča. U finalu sam pobedio svetskog prvaka u kik boksu. Srećan sam što sam predstavljao Srbiju na Svetskom rpvenstvu i doneo zlatnu medalju – kaže Nikola.

Nikola je kik boks počeo da trenira kada je imao 17 godina u užičkom klubu, nakon što je napustio košarku. Odlaskom na fakultet u Beograd prešao je u klub u Crvenu zvezdu i sa 21 godinom iza sebe je imao više tutila državnog prvaka. U 2018. godini osvojio evropski šampionat, a 2019. godine po prvi put postaje svetski šampion.  Ove godine osvojio je po drugi put najprestižniju titulu.

Foto: Z.G.

 

- Sada se pripremam za meč koji je zakazan za 4. decembar protiv ukrajniskog borca. Sledeće godine imam niz izazova, ali ne bih sada o tome – rekao je Nikola o svojim planovima.

Gradonačelnica Užica ovom prilikom je uručila sat i knjigu.

- Nikola Filipović je primer našoj deci da se još više bave sprotom i da zalaganje, trud i marljivost bivaju uvek nagrađeni – rekla je gradonačelnica i dodala da Užice prepoznaje sportiste grada i da je za sport u budžetu izdvojeno više para.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set