• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2021

07:15

Oprez u saobraćaju zbog snega i magle, ponegde poledica na putevima

Vesti

Oprez u saobraćaju zbog snega i magle, ponegde poledica na putevima

Podeli vest

Na auto-putu E-80, u zoni tunela "Pržojna Padina" i "Progon", zbog snežnih padavina je smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije


Vozačima se savete da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Magle ima na teritoriji opština Zaječar i Negotin, kao i na planinskom prevoju Čestobrodica, gde je vidljivost smanjena do 50 metara. Saobraćaj se odvija otežano na delovima puta gde ima magle.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Mokri kolovozi, ponegde sneg i poledica na putevima

Kiša, ali i slabe, a povremeno i umerene snežne padavina u pojedinim krajevima naše zemlje donele su u nižim predelima mestimično mokre kolovoze koji sa hladnim vremenom uglavnom stvaraju jaku poledicu i opasnost od proklizavanja vozila, saopštio je jutros AMS S.

Na putevima u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije, a posebno na onim u planinskim predelima zbog intezivnih snežnih padavina došlo je formiranje snežnog pokrivača na svim putevima zbog toga se saobraćaj u ovim krajevima odvija otežano i usporeno uz obaveznu upotrebu zimskih guma dok je na pojedinim deonicama zbog snega kojeg mestimično ima i preko pet centimetara sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.45 časova, kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 60, Horgošu 180, Kelebiji 180, Batrovcima 60, Šidu 240 minuta.

Na pojedinim deonicama ima snega do pet centimera

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da su pojedini putevi mokri i da na nekima ima snega do pet centimetara.

Snega ima do pet centimerata na deonicama Javor - Sjenica, Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, Raška - administrativna linija -Jarinje, Rbariće - Brnjak, Mionica - Divčibare - Kaona...

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Zaječara.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set