• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

08.12.2021

16:50

OD MOCARTA IZ KARANTINA DO HORSKOG DESPASITA! Mlada Užičanka Nađa Đoković gradi umetničku karijeru DŽINOVSKIM KORACIMA/VIDEO/

Privatna arhiva

Vesti

OD MOCARTA IZ KARANTINA DO HORSKOG DESPASITA! Mlada Užičanka Nađa Đoković gradi umetničku karijeru DŽINOVSKIM KORACIMA/VIDEO/

Podeli vest

Posle "karantinske himne" na melodije čuvenog kompozitira klasične muzike, Nađa je otpevala i himnu prijateljstva na muziku latinoameričkog hita

Mlada i talentovana Užičanka Nađa Đoković koju je u vreme najstrožeg karantina prošle godine upoznala skoro cela Srbija obradom čuvenih Mozartovih kompozicija, s uspehom nastavlja umetničku karijeru. 

Video klipove u kojima na melodije "Turskog marša" i "Male noćne muzike" peva o životu u karantinu, pogledalo je skoro milion ljudi, a kako kaže za Informer, Mocart je dobro pogurao neke stvari u njenom životu. 

Foto: Facebook

 

- Igrala sam lik Mocartove muze u predstavi "Baš čarobna frula" koja je rađena baš po motivima Mocartove opere "Čarobna frula". Premijera je bila u Beogradu, u Akademiji 28, a tu sam predstavila i svoju knjigu "I zapeva slavuj: Doba svitanja"- otkriva Nađa.

Ni sama ne zna, kaže koliko je poznatih muzičara a i domaćih filmadžija pohvalilo njen rad i nagovestilo saradnju i priznaje da joj je sve to motiv da ne odustaje od muzike. 

Uskoro će predstaviti i svoju prvu autorsku pesmu, a i dalje je član hora Pedagoškog fakulteta u Užicu i nastupa u amaterskom pozorištu "Teatar inat". 

Foto: Privatna arhiva

 

Nedavno je učestvovala u projektu Predraga Starčevića "Mostovi prijateljstva" koji okuplja đake iz bivšig repupublika SFRJ a ona je autor teksta himne na srpskom jeziku koju peva na muziku čuvenog svetskog hita "Despasito" Luisa Fonsija. 

- Ovaj projekat je okupio više od 500 đaka i nastavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, a Himnu su otpevali naši đaci - kaže Nađa i poručuje da joj je sad još jasnije da je muzika njen život. 

Foto: Privatna arhiva

 
Pevaj kao Despasito 

Refren himne "Mostovi prijateljstva" na melodiju iz hita Despasito

Hajde, pleši!
Šta god da leži ti na duši, pleši!
Zaigraj sa nama, svakom se nasmeši!
Samo je sreća kad se deli veća!
Hajde, pleši!
Ovaj ringišpil okreni i pusti!
Da budeš dete sad sebi dopusti!
Kao dete dovek bićeš čovek!
Ako ne znaš neki korak , nemoj da te plaši!
Ako ti je srce čisto, plesaćemo isto!
Ako misliš da je ovaj ritam tebi stran:
Nama nisu bitna slova!
Mi plešemo ples od snova.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set