• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2015

09:33

SVET U PANICI Podivljala cena nafte posle smrti kralja Abdulaha

Vesti

SVET U PANICI Podivljala cena nafte posle smrti kralja Abdulaha

Podeli vest

Cene nafte su danas porasle posle vesti o smrti kralja Saudijske Arabije Abdulaha a zbog nerizvesnosti među kupcima da li će njegov naslednik zadržati postojeći nivo proizvodnje nafte u svetlu prevelikih globalnih zaliha koje su oborile cenu nafte na šestogodišnji minimum

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u martu poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 90 centi ili 1,94 odsto, na 47,21 dolar, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za martovsku isporuku na tržištu u Londonu poskupeo 1,03 dolara ili 2,06 odsto, na 49,55 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Po objavljivanju vesti o smrti saudijskog kralja, barel američke lake nafte (WTI) za martovsku isporuku poskupeo je čak 3,1 odsto na NJujorškoj berzi. Cene nafte su od sredine prošle godine prepolovljene, kao posledica prekomernih zaliha i slabe globalne tražnje.

Obaranju cena nafte doprinela je i Saudijska Arabija, najveći svetski izvoznik tog energenta, kada je u novembru odlučila da Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) zadrži aktuelni nivo proizvodnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija