• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2015

14:38

BANANA REPUBLIKA Uhapšen šef albanskog Interpola!

Vesti

BANANA REPUBLIKA Uhapšen šef albanskog Interpola!

Podeli vest

Albanska policija uhapsila je šefa albanskog biroa Interpola u Tirani i još jednog zvaničnika, zbog zloupotrebe položaja, izvestili su albanski mediji

Šef biroa Interpola u Tirani Artan Barjaktari i bivša šefica, sada načelnik sektora, Loreta Alja, uhapšeni su u ponedeljak zbog "slučaja Froku", javila je ATA.

Barjaktari i Alja su zanemarili svoju dužnost oko hapšenja i ekstradicije poslanika Marka Frokua, optuženog da je učestvovao u ubistvu 1999. u Belgiji.

Dvoje visokih zvaničnika albanskog Interpola optuženi su da su od ministarstva pravde zadržavali zahtev od Interpola iz Brisela koji se tiče Frokua, a koji je poslat u Tiranu u januaru ove godine. 

Belgijski ambasador u Albaniji Anik Van Kalster izjavio je u ponedeljak u Skadru da je slučaj Froku "tehničko pitanje" i da je na albanskom pravosuđu da ga reši. 

- Ovo je tehničko pitanje pošto se slučaj i dalje istražuje. Smatram neprimerenim da dalje komentarišem. Albanija se posmatra u pogledu implementacije svojih obaveza kao država kandidat za članstvo u EU - rekao je belgijski ambasador. 

Poslanik Demohrišćanske stranke Mark Froku, koji je uhapšen prošle sedmice zbog davanja lažnog iskaza i nalazi se u kućnom pritvoru, sada se suočava sa optužbom za ubistvo sa predumišljajem koje se sumnjiči da je počinio u Belgiji 1999.


Generalni direktor policije podneo ostavku

Generalni direktor Policije Albanije Artan Didi je danas podneo ostavku zbog "moralne odgovornosti" posle optužbi da je Interpol Tirana prikrivao podatke o poslaniku Marku Froku, optuženom za ubistvo u Belgiji, preneli su albanski mediji.

Prema medijima, razlog za ostavku Didija su optužbe protiv direktora Interpola Albanije Artana Bajraktarija i šefice odeljenja Interpola u Tirani Ljorete Ale koji se sumnjiče da nisu postupali u skladu sa zakonom u slučaju optuženog poslanika.

U obrazloženju ostavke u koje su imali uvida mediji, direktor albanske policije je naveo da je podneo zbog nemogućnosti da kontroliše podređene.

Didi je takođe u ostavci napisao da je podnosi uprkos činjenici da je on otkrio zloupotrebe u Interpolu, ali da nije uspeo da obezbedi potrebnu kontrolu rada predstavnika te organizacije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija